Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Γεωργιάδης: Θα ξαναδούμε με την τρόικα το θέμα του '25ευρου'

'Δεν νομίζω ότι είναι τόσο σοβαρό να πληρώνει κανείς 25 ευρώ κάθε δέκα χρόνια που χρειάζεται νοσηλεία', ανέφερε ο υπουργός Υγείας.


Του Δημήτρη Καραγιώργου - ΙΑΤRONET

Νερό στο κρασί του βάζει ο υπουργός Υγείας στο θέμα του 25ευρου για όσους θα εισάγονται για νοσηλεία από την 1η Ιανουαρίου 2014.

Αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να θεσμοθετηθούν εισοδηματικά κριτήρια και ξεκαθαρίζει ότι θα εξαιρεθούν από το μέτρο οι χρονίως πάσχοντες.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό 'Νέα της Κρήτης', ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι θα θέσει το θέμα στην τρόικα.


Σημείωσε, πάντως, ότι δεν είναι η τρόικα που κυβερνάει και πως δεν είναι τόσο σοβαρό να πληρώνει κανείς 25 ευρώ κάθε δέκα χρόνια που θα χρειαστεί νοσηλεία.
Κόστος

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, το μέσο κόστος νοσηλείας σε ένα δημόσιο νοσοκομείο είναι 500 ευρώ.

Με την εφαρμογή του μέτρου - είπε - το κόστος αυτό θα διαμορφωθεί στα 525 ευρώ. Τα 500 θα τα δίνει το Ταμείο και τα 25 ο ασθενής.

Ο κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για τεράστιες σπατάλες, οι οποίες έχουν περιοριστεί. Το 2009 - σημείωσε - πληρώναμε για εξωνοσοκομειακή φαρμακευτική δαπάνη 5,6 δισ. ευρώ, ποσό που φέτος θα κλείσει τα 2,3 δισ.

'Δεν βλέπω να πεθαίνει στους δρόμους ο ελληνικός λαός επειδή κόψαμε τη δαπάνη των φαρμάκων. Φαγώθηκαν πολλά χρήματα', υπογράμμισε ο υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου