Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

«Κλείδωσαν» οι αρμοδιότητες στο υπ.Υγείας! Τι παίρνει Αν.Ξανθός και τι ο Π.Πολάκης

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Μοιράστηκαν τελικώς οι αρμοδιότητες στο υπουργείο Υγείας σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του HealthReport.gr.

Επισήμως πάντως αναμένεται να εκδοθούν εντός των ημερών σε ΦΕΚ. Ήδη όμως το «δίδυμο» των Κρητικών έχει αρχίσει να ενημερώνεται πλήρως για τα θέματα.

Τι παίρνει ο Αν.Ξανθός

Όπως έγραψε το HealthReport.gr, (διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ: «Στον Αν.Ξανθό τα φάρμακα! Πως θα μοιραστούν οι αρμοδιότητες στο υπ.Υγείας»), τη φαρμακευτική πολιτική αναλαμβάνει ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.

Αναμένονται μάλιστα σύντομα, σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr, σημαντικές αλλαγές που είναι άγνωστο εάν θα ευνοήσουν την φαρμακευτική αγορά.

Επίσης ο Ανδρέας Ξανθός αναλαμβάνει το θέμα των προσλήψεων στα νοσοκομεία και γενικότερα στο δημόσιο σύστημα, το κομμάτι της ψυχικής υγείας, καθώς και τηνΠρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) και το ΠΕΔΥ.

Πάντως στο κομμάτι της ΠΦΥ έναν ρόλο αναμένεται να έχει και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

Τι αναλαμβάνει ο Π.Πολάκης

Ο άλλος Κρητικός της οδού Αριστοτέλους, ο αναπληρωτής υπουργός ΥγείαςΠαύλος Πολάκης αναμένεται να αναλάβει το βαρύ φορτίο του ΕΟΠΥΥ, στα νοσοκομεία, τις διοικήσεις αυτών, τον τομέα των προμηθειών, το ΕΚΑΒ, το ΕΚΕΠΥ καθώς και τους λεγόμενους «ράμπο» υγείας το ΣΕΥΥΠ.

Ήδη έχουν ξεκινήσει εντατικές συσκέψεις για να οργανωθούν οι αλλαγές που θα προωθηθούν άμεσα, ενώ οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι πρώτη προτεραιότητα θα δοθεί στο προσωπικό των δημοσίων νοσοκομείων ώστε να πληρώνονται στην ώρα τους.

1 σχόλιο:

  1. ΠΑΛΙ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΠΑΛΙ ΘΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΙΠΟΤΑ.ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή