Εν τω μεταξύ, την έντονη ανησυχία και τον προβληματισμό του εκφράζει το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου Κιλίς, με αφορμή τα νέα κρούσματα ηπατίτιδας Α. Μάλιστα, οι εκπρόσωποι του Σωματείου, έχουν ζητήσει εκτενή στοιχεία από τη διοίκηση του νοσοκομείου για την πορεία της μεταδοτικής νόσου.
Ζητούν επίσης απαντήσεις από τους αρμόδιους -τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Μουζάλα, τον Διοικητή 4η Υ.ΠΕ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ κ. Στρατή Πλωμαρίτη, τον Αντιπρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Αλέξιο Μπένο, τον Διοικητή του ΕΚΕΠΥ και Γενικό Συντονιστή του Συντονιστικού Οργάνου του Υπουργείου Υγείας για το προσφυγικό, κ. Νίκο Παπαευσταθίου, τον Συντονιστή της Κυβέρνησης στο στρατόπεδο προσφύγων και μεταναστών κ. Γεώργιο Περπερίδη- αναφορικά με τις ενέργειες που έχουν γίνει για τον εμβολιασμό των προσφύγων και μεταναστών.
«Σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και την συνοπτική κατάσταση προσφυγικών ροών από 1 Αυγούστου μέχρι 31 Οκτωβρίου και ενώ η ηπατίτιδα Α εξαπλωνόταν με ανησυχητικό ρυθμό στο κέντρο φιλοξενίας στη Νέα Καβάλα Κιλκίς ο αριθμός των προσφύγων και των μεταναστών μειώθηκε κατά 2.832 άτομα», αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου Κιλκίς, και θέτει το ερώτημα αν εμβολιάστηκαν εγκαίρως όλα τα υγιή παιδιά άνω του ενός έτους με εμβολιαστικό σχήμα δύο δόσεων και επιλεκτικά οι ενήλικες που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, προτού μεταβούν σε άλλα Κέντρα Φιλοξενίας ανά τη χώρα.
Πηγή www.life2day.gr: http://www.life2day.gr/2016/11/9-nea-krousmata-ipatitidas-a-se-katavlismo-prosfugwn/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου