Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

Έκτακτο ΔΣ στον ΠΦΣ - Πρόβλημα με τη χορήγηση αναλώσιμων διαβήτη από 1/1/17Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε νωρίτερα από τον πρόεδρο του ΠΦΣ κ. Κώστα Λουράντο τίθεται σοβαρό θέμα χορήγησης αναλωσίμων διαβήτη από τα φαρμακεία από 1/1/17 δεδομένου ότι ξαφνικά ο ΕΟΠΥΥ ζητάει πιστοποίηση ISO από όλα τα φαρμακεία ανεξαιρέτως προκειμένου να υπογραφεί νέα συλλογική σύμβαση... 

farmakopoioi

Διαβάστε την ενημέρωση από τον κ. Λουράντο:

Δυστυχώς τα θέματα που προκύπτουν δεν ξεχωρίζουν μέρες και γιορτές.

Αδιέξοδο έχει δημιουργηθεί στις συζητήσεις με τον ΕΟΠΥΥ για την χορήγηση αναλωσίμων σακχαρώδους διαβήτη από 1η Ιανουαρίου 2017.

Οι απαιτήσεις του ΕΟΠΥΥ είναι παράλογες και ανεφάρμοστες για τα φαρμακεία...

Εκτακτο διοικητικό συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου με θέμα την υπογραφή ή όχι της συλλογικής σύμβασης που προτείνει ο ΕΟΠΥΥ για όλους τους παρόχους (και για τα φαρμακεία) και που προϋποθέτει εκτός των άλλων, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ιατροτεχνολογικό ISO για ΚΑΘΕ ΕΝΑ προμηθευτή.

Ανατρέξαμε αμέσως στην PGEU και στα μέλη - κράτη και μόλις με πληροφόρησε η νομική σύμβουλος της PGEU κυρία Βerganza πως όπου εφαρμόζεται ΙSO είναι ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ και μάλιστα μού έστειλε και την τελευταία ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Περισσοτερα στο ΔΣ της Τρίτης στον Πανελλήνιο.

Παρόλα αυτά μεγάλες προμήθειες αναλωσίμων υλικών από φαρμακεία δεν κρίνονται προς το παρον σκόπιμες.

Κ. ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου