Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Ανοιχτή επιστολή Συλλόγων Οπτικών Οπτομετρών κατά απόφασης του ΕΟΠΥΥ


Οι σύλλογοι Οπτικών –Οπτομετρών της Ελλάδας, ‘’δηλώνουμε αντίθετοι στην υπογραφή της συγκεκριμένης σύμβασης οι οποία θα οδηγήσει σε λουκέτο εκατοντάδες μικρομεσαίες 

Ανοιχτή επιστολή έστειλαν η Πανελλήνια Ένωση Οπτικών Οπτομετρών, ο Σύλλογος Οπτικών Οπτομετρών Ελλάδος, ο Σύλλογος Οπτικών Οπτομετρών Βορείου Ελλάδος και η Ελληνική Ακαδημία Οπτομετρίας, σχετικά με απόφαση του ΕΟΠΥΥ.
Iatronet.gt


Η επιστολή έχει ως εξής

‘’Εν μέσω εορταστικής περιόδου ο ΕΟΠYΥ αποφάσισε χωρίς προηγούμενη διαβούλευση με τους εκπροσώπους του κλάδου των Οπτικών αλλά και άλλων επαγγελμάτων υγείας να αλλάξει τον τρόπο πληρωμής για τις παροχές που παρέχει στους ασφαλισμένους του. Παρουσίασε μια προχειρογραμμένη, γεμάτη κυρώσεις και υποχρεώσεις από και για τους οπτικούς σύμβαση η οποία δεν παρέχει καμία κάλυψη για τους Οπτικούς απέναντι στην γνωστή και αποδεδειγμένη αφερεγγυότητα του ΕΟΠYΥ, προς άμεση υπογραφή, με ημερομηνία έναρξης την 01/01/2017. Οι σύλλογοι Οπτικών –Οπτομετρών της Ελλάδας, δηλώνουμε αντίθετοι στην υπογραφή της συγκεκριμένης σύμβασης οι οποία θα οδηγήσει σε λουκέτο εκατοντάδες μικρομεσαίες οικογενειακές επιχειρήσεις, λόγω του ότι απαιτεί από τα καταστήματα Οπτικών να παρέχουν με πίστωση 90 ημερών τα εμπορεύματα και τις υπηρεσίες τους, ενώ την ίδια στιγμή δεν παρέχει την δυνατότητα συμψηφισμού σε ότι αφορά την πληρωμή του ΦΠΑ προς το κράτος. Με λίγα λόγια ο ΕΟΠYΥ θέλει να δίνει παροχές με τα χρήματα των Οπτικών καταστημάτων. Η συγκεκριμένη σύμβαση θα επηρεάσει την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών και προϊόντων αλλά θα οδηγήσει και σε απώλειες εσόδων για το κράτος λόγω της μείωσης των πωλήσεων που θα έχουν οι εταιρίες χονδρικής πώλησης οπτικών ειδών από την επιβαλλόμενη έλλειψη ρευστότητας, και σε απώλειες θέσεων εργασίας για τους εργαζόμενους στον χώρο των Οπτικών. Ζητάμε την άμεση απόσυρση της εκβιαστικής, χωρίς πρότερης διαβούλευσης και καταδικαστικής για το μέλλον του κλάδου μας σύμβασης. Προσκαλούμε τον ΕΟΠYΥ σε ουσιαστικό διάλογο με σκοπό την αναβάθμιση των ήδη υψηλού επιπέδου παρεχόμενων υπηρεσιών και προϊόντων από τα οπτικά καταστήματα προς τους ασφαλισμένους, με γνώμονα ρεαλιστικές, οικονομικές και κοινωνικές βάσεις.’’, καταλήγει η επιστολή.

1 σχόλιο:

  1. Μόνο οι γιατροί βρίσκονται σε διαρκή νιρβάνα...όλοι οι άλλοι αντιδρούν...οι γιατροί λοβεκτομημένοι...Καλή Χρονιά και Καλά Κρασιά...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή