Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Η απάντηση της Αριστοτέλους στις καταγγελίες για ρουσφέτια στη 2η ΥΠΕ


Απορρίπτει τις καταγγελίες για εκδικητική μετακίνηση του διευθυντή διοικητικής υπηρεσίας του «Ασκληπιείου» η Αριστοτέλους, αρνούμενη εμμέσως και τις καταγγελίες για ρουσφέτια.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν πως η πραγματική αιτία για την εντολή απόσπασης του Διοικητικού Διευθυντή του ΓΝ Βούλας σε νοσοκομείο της Δ. Αττικής, δεν ήταν οι υπηρεσιακές ανάγκες που επικαλέστηκε η Διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ, αλλά η άρνηση του Διευθυντή να εισηγηθεί θετικά για την κατάληψη θέσης ΠΕ Διοικητικού από την νοσηλεύτρια που εργάζεται, αποσπασμένη, ως ιδιαιτέρα της επικεφαλής της ΥΠΕ (εδώ).

Αντιθέτως, το Υπουργείο Υγείας επιμένει ότι πρόκειται για μετακίνηση που επέβαλαν οι ανάγκες.

«Δεν εκδόθηκε καμία εντολή απόσπασης του Διευθυντή Διοικητικής Υπηρεσίας του Γ.Ν. «ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ» Βούλας στο Γ.Ν.Δ.Α. «Η ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ», αλλά απόφαση τοποθέτησής του στο αναφερόμενο νοσοκομείο, για καθαρά υπηρεσιακούς λόγους, που συνδέονται απόλυτα με στοχευμένες ενέργειες της Διοίκησης για αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας του νοσοκομείου (Λειτουργία Μονάδας Ανακουφιστικής Φροντίδας και Κέντρου Ημερήσιας Νοσηλείας)», αναφέρει η ανακοίνωση της Αριστοτέλους.

«Επομένως, καμία εκδικητική, αυταρχική και παραβατική δίωξη, ή καθεστώς τρομοκρατίας και ρουσφετολογικών εξυπηρετήσεων, έλαβαν χώρα, παρά ενέργειες αποτελεσματικότερης Διοίκησης προς όφελος των εξυπηρετούμενων πολιτών», υποστηρίζει το Υπουργείο Υγείας.

Μάλιστα, χαρακτηρίζεται «ανυπόστατος και κακόβουλος» ο ισχυρισμός ότι «νοσηλεύτρια αποσπασμένη υπηρετεί ως ιδιαιτέρα» της Διοικήτριας, καθώς η Γραμματεία από την ημερομηνία ανάληψης καθηκόντων της Όλγας Ιορδανίδου, το Μάρτιο, στελεχώνεται από δύο υπαλλήλους Π.Ε. Διοικητικού.

Σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση του Νοσοκομείου της Βούλας, αύξηση της οποίας ζητάνε τόσο οι Εργαζόμενοι του Ασκληπιείου όσο και η ΑΔΕΔΥ, το Υπουργείο Υγείας τονίζει πως το σύνολο επιχορηγήσεων που έλαβε από τη 2η Υ. Πε για το 2016 ανέρχεται στο ποσό των 23.827.358,78 €.

Παραθέτει παράλληλα στοιχεία για τη στελέχωση του Νοσοκομείου.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ
ΚΛΑΔΟΣΑΡΙΘΜΟΣΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
ΥΕ ΒΟΗΘ. ΥΓ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕ ΕΙΔ. ΒΟΗΘ.ΘΑΛΑΜΟΥ1
ΔΕ ΒΟΗΘΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ10
ΤΕ ΡΑΔΙΟΛΟΓΙΑΣ- ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑΣ1
ΤΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ1
ΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ1
ΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ2ΕΠΙΚ.ΠΡΟΣ/ΚΟ
ΤΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ2ΕΠΙΚ.ΠΡΟΣ/ΚΟ
ΥΕ ΒΟΥΗΘΗΤΙΚΟΥ ΥΓ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ1ΕΠΙΚ.ΠΡΟΣ/ΚΟ
ΔΕ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΙΑΤΡ. ΣΥΣΚΕΥΩΝ1ΕΠΙΚ.ΠΡΟΣ/ΚΟ
ΔΕ ΒΟΗΘΩΝ   ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ1ΕΠΙΚ.ΠΡΟΣ/ΚΟ
ΔΕ ΒΟΗΘΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ2ΕΠΙΚ.ΠΡΟΣ/ΚΟ
ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ11ΕΓ
ΔΕ ΔΙΟΙΗΤΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ51ΕΓ
ΤΕ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ3ΝΕΑ ΠΡΟΚΗΡ.
ΔΕ ΔΙΟΙΗΤΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ1ΝΕΑ ΠΡΟΚΗΡ.
ΥΕ ΒΟΗΘ. ΥΓ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕ ΕΙΔ. ΜΕΤΑΦΟΡΕΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ2ΝΕΑ ΠΡΟΚΗΡ.
ΥΕ ΕΡΓΑΤΩΝ1ΝΕΑ ΠΡΟΚΗΡ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου