Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Η λουτροθεραπεία ως “μοχλός” ανάπτυξης του Ιατρικού Τουρισμού


Τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας στον ιατρικό τουρισμό αναδείχθηκαν στο πλαίσιο του 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ιαματικής Ιατρικής που διοργανώθηκε από την Ελληνική Ακαδημία Ιαματικής Ιατρικής (ΕΑΙΙ), την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και το Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού, υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της ΚΕΔΕ (16-18 Δεκεμβρίου 2016, λουτρόπολη Αιδηψού).

Επιστήμονες διεθνούς κύρους παρουσίασαν τα καινούργια δεδομένα σχετικά με την επίδραση της Ιαματικής Ιατρικής ως συμπληρωματικής Ιατρικής στην θεραπεία, αποκατάσταση και πρόληψη της υγείας του ανθρώπου. Επίσης, αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι λουτροπόλεις σχετικά με την ανάπτυξη και πιστοποίηση των κατάλληλων υποδομών, για την υποδοχή πελατών του ιαματικού τουρισμού.

Όπως επεσήμαναν οι ομιλητές η βασική ιδέα είναι ότι οι πολλές και σημαντικές πηγές που υπάρχουν σήμερα πρέπει να εξελιχθούν από Θερμαλιστικά Κέντρα, σε Κέντρα Ιαματικής Ιατρικής (Health Resorts), σε συνδυασμό με όλες τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και το υπέροχο βιοκλίμα της Ελλάδος δίνοντας έτσι προστιθέμενη αξία στο τουρισμό των τεσσάρων εποχών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας (ΙΣΑ), Γιώργο Πατούλη, η Ελλάδα αποτελεί ιδανικό τουριστικό προορισμό, λόγω του ιδιαίτερου φυσικού κάλους, της ιστορίας και των μνημείων της. Παράλληλα, τα τελευταία χρόνια η χώρα εξελίσσεται σε ιδανικό προορισμό και για ιατρικό τουρισμό, λόγω του εκσυγχρονισμού των υποδομών, των υψηλού επιπέδου ξενοδοχειακών μονάδων και κυρίως λόγω του διεθνώς καταξιωμένου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

«Οι φυσικές πηγές και οι κλιματολογικές συνθήκες, σε συνδυασμό με την ιατρική υποδομή της χώρας μας, και σε συνεργασία με το άριστο ελληνικό ξενοδοχειακό δυναμικό, κάνουν τον Ιατρικό τουρισμό άκρως ανταγωνιστικό προϊόν στην παγκόσμια αγορά, προσελκύοντας μεγάλο αριθμών ασθενών τουριστών», σημείωσε σχετικά ο κ. Πατούλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου