Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Γρίπη: Σε ύφεση πλέον το κύμα - 89 οι νεκροί από τον ΔεκέμβριοΣε ύφεση βρίσκεται πλέον το κύμα της γρίπης στην χώρα μας σύμφωνα με την χθεσινή επιδημιολογική έκθεση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), αλλά και σύμφωνα με τις μειωμένες επισκέψεις των πολιτών - με γριπώδη συνδρομή- στους γιατρούς.
Onmed.gr

Συγκεκριμένα, κατά την εβδομάδα 13–19 Μαρτίου 2017 καταγράφηκαν 7 νέα σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης. Συνολικά από τον περασμένο Δεκέμβριο μέχρι και τις 19 Μαρτίου έχουν νοσηλευτεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) 250 άτομα.

Το ίδιο χρονικό διάστημα καταγράφηκαν 5 νέοι θάνατοι, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό θανάτων από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη σε 89. Οι 75 θάνατοι αφορούσαν σε ασθενείς που νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ και οι 14 σε ασθενείς χωρίς νοσηλεία σε ΜΕΘ.

Σύμφωνα με τις επιδημιολογικές εκθέσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ χαμηλό εξακολουθεί να παραμένει, το ποσοστό (22%) των ατόμων που παρότι ανήκαν σε ομάδα υψηλού κινδύνου, δεν εμβολιάστηκαν με το αντιγριπικό εμβόλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου