Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Πολιτικός “γάμος” Μπαργιώτα-Φώφης


Τις πληροφορίες που ήθελαν τον Κωνσταντίνο Μπαργιώτα να προσχωρεί στη Δημοκρατική Συμπαράταξη (εδώ), επιβεβαίωσε ο ίδιος λίγο μετά τις 12, έχοντας πραγματοποιήσει νωρίτερα ένα tet-a-tet με τη Φώφη Γεννηματά στη Χαριλάου Τρικούπη.

Υπενθυμίζεται πως ο πρώην βουλευτής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ και Τομεάρχης Υγείας του κόμματος, είχε αποχωρήσει προ μηνός κατηγορώντας την ηγετική ομάδα και προσωπικά το Σταύρο Θεοδωράκη για αποτυχία παραγωγής πολιτικής, εναποθέτοντας ταυτόχρονα τις ελπίδες του στην κεντροαριστερά (εδώ).

Συνεπής σ’ αυτή την άποψη, ο μέχρι πρότινος ανεξάρτητος βουλευτής Λάρισας εντάχθηκε στο δυναμικό της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της οποίας έχοντας πλέον 19 άτομα, φέρνει το κόμμα 3ο σε δύναμη.

«Το κάλεσμα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σε ένα Συνέδριο ενότητας και σύνθεσης μπορεί και πρέπει να οδηγήσει στην ενοποίηση όλων των δυνάμεων της δημοκρατικής παράταξης. Εντάσσομαι από σήμερα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, για να συνδράμω σε αυτή την προσπάθεια. Μια τέτοια διαδικασία ούτε εύκολη είναι ούτε προδιαγεγραμμένη. Για να είναι επιτυχής, προϋποθέτει βούληση και πολιτική γενναιότητα από όλους» δηλώνει ο Κ. Μπαργιώτας.

Εξηγεί, παράλληλα, τους λόγους για τους οποίους έκανε τη συγκεκριμένη επιλογή:

«Από αξιολόγηση σε αξιολόγηση, η κυβέρνηση αποδεικνύει πως δεν μπορεί να διαχειριστεί το πρόβλημα της χώρας. Δυστυχώς, η κρίση αντί να υποχωρεί βαθαίνει χωρίς να διαφαίνεται λύση στον ορίζοντα. Η ΝΔ επίσης δεν φαίνεται ικανή να διατυπώσει αξιόπιστη πρόταση εξουσίας και αρκείται σε μια αέναη, ανούσια εκλογολογία.

Σε αυτό το πλαίσιο η ανασύσταση της Κεντροαριστεράς σε ενιαίο πολιτικό φορέα, ικανό να περιγράψει και να επιδιώξει το όραμα μιας σύγχρονης Ευρωπαϊκής Ελλάδας, είναι απολύτως απαραίτητη. Μάλιστα επείγει» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου