Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020

Εικόνες- ντροπής και πάλι στο «Αττικόν»: Ράντζα πνίγουν το νοσοκομείο

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Τελειωμό δεν έχει η ταλαιπωρία στο Νοσοκομείο Αττικόν, καθώς σε κάθε εφημερία τα ράντζα αποτελούν πια το σύνηθες φαινόμενο.

Ο κακός συντονισμός στη διανομή των περιστατικών σε συνδυασμό με τα ήδη καλυμμένα κρεβάτια, κάνουν το μίγμα άκρως εκρηκτικό. Να σημειωθεί πως πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα Νοσοκομεία της Αττικής.

Παρά τις διαμαρτυρίες ετών των εργαζομένων, μέχρι στιγμής το νοσηλευτικό ίδρυμα δεν μπορεί να ορθοποδήσει.
Το Σαββατοκύριακο μάλιστα που πέρασε, αποτέλεσε ένα από τα χειρότερα για γιατρούς, εργαζομένους και φυσικά ασθενείς, αφού μηχανήματα ήταν και πάλι χαλασμένα, ενώ τα ράντζα έδιναν και έπαιρναν.
Όπως κατήγγειλε ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, το Αττικόν εφημέρευε από το πρωί του Σαββάτου μέχρι το πρωί της Κυριακής και οι συνθήκες ήταν τραγικές για τους ασθενείς.

Τα ράντζα

Η εικόνα με τα πρόχειρα κρεβάτια τα ράντζα δηλαδή στους διαδρόμους του Αττικόν, θεωρείται μάλλον μία …φυσιολογική κατάσταση. Ασθενείς έχοντας τον πόνο τους, να προσπαθούν να διατηρήσουν και την αξιοπρέπειά τους, αφού είναι υποχρεωμένοι να βρίσκονται στο διάδρομο, εκτεθειμένοι στα μάτια κάθε περαστικού.


Το Σαββατοκύριακο λόγω της εφημερίας αναπτύχθηκαν σε χρόνο ρεκόρ 100 ράντζα με βάση τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ (ΠΟΕΔΗΝ), ενώ φαίνεται πως ούτε η παρουσία της νέας Διοίκησης στους χώρους του νοσοκομείου, άλλαξε κάτι.
Με χαλασμένα μηχανήματα

Φυσικά και μηχανήματα υπήρχαν χαλασμένα αφού για άγνωστους λόγους, τα διαγνωστικά συστήματα στο Αττικόν είναι μονίμως χαλασμένα. Δείτε ΕΔΩ τι γινόταν με τον μαγνητικό: «Χαλασμένος εδώ και επτά χρόνια ο μαγνητικός στο «Αττικόν»! Εξετάσεις στον ιδιωτικό τομέα προωθεί το υπουργείο Υγείας»

Και σε αυτήν την εφημερία ταλαιωρίας, ο αξονικός ήταν χαλασμένος σύμφωνα με τον Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μ.Γιαννάκο, ενώ αντίστοιχα προβλήματα υπήρχαν και στο ακτινολογικό του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ).

Οι ασθενείς χρειάσθηκε να διανύουν 200 μέτρα υποβασταζόμενοι από συνοδούς για να κάνουν μία ακτινογραφία ή αξονική λόγω της έλλειψης τραυματιοφορέων, περιγράφει ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Χωρίς ΜΕΘ

Το πρόβλημα με τις ελλείψεις κλινών σε ΜΕΘ συνεχίζει βεβαίως να υπάρχει την ώρα μάλιστα που έχει ξεκινήσει για τα καλά το κύμα της γρίπης.
Στην εφημερία του Αττικόν διασωληνωμένοι ασθνεείς αναγκάζονται αντί να είναι σε ΜΕΘ, να βρίσκονται σε άλλες κλινικές, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ.

Όλα αυτά την ώρα που στο Αττικόν 8 κλινες ΜΕΘ είναι πλήρως εξοπλισμένες αλλά είναι κλειστές λόγω έλλειψης προσωπικού. Χαρακτηριστικό είναι ότι η λίστα του ΕΚΑΒ το Σαββατοκύριακο είχε 48 ασθενείς σε αναμονή για ένα κρεβάτι σε εντατικής, αφού μόνο δύο ασθενείς εξυπηρετούνται κάθε μέρα.

Να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr, δεν έχει επιτευχθεί ακόμη συμφωνία με τις ιδιωτικές κλινικές ώστε να εξασφαλισθούν 80 κρεβάτια επιπλέον σε ΜΕΘ.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας πάντως έχει δεσμευτεί ότι το 2020 θα ξεκινήσει μία ηλεκτρονική διαχείριση των κλινών. Διαβάστε ΕΔΩ όλο το ρεπορτάζ: «Υπουργείο Υγείας: Ξεκινά το νέο έτος η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις ΜΕΘ!»

Ταυτόχρονα μελετάται να ορισθούν συγκεκριμένα πρωτόκολλα για την εισαγωγή σε ΜΕΘ, που ισχύουν στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου