Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

ΕΛΛΟΚ: Συνέδριο για τις Πολιτικές Υγείας


Με έμφαση στις νέες Ευρωπαϊκές Πολιτικές Υγείας, Έρευνας και Τεχνολογίας για τον καρκίνο, διοργανώνεται το 4ο ετήσιο συνέδριο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου.

Το συνέδριο με τίτλο «Αποστολή Καρκίνος» – «Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα για τον Καρκίνο» Προκλήσεις και Ευκαιρίες για την Ελλάδα, θα λάβει χώρα από την προσεχή Παρασκευή 31 Ιανουαρίου έως την προσεχή Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020 στο ξενοδοχείο RADISSON BLU PARK στην Αθήνα με την συμμετοχή πολιτικών, καθηγητών πανεπιστημίου, διακεκριμένων επιστημόνων και εκπροσώπων Οργανισμών από το χώρο της υγείας.

Συγκεκριμένα, η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου λαμβάνει μέρος στην διεθνή εκστρατεία για τον έλεγχο του καρκίνου της UICC, η οποία κορυφώνεται με τον επετειακό εορτασμό των 20 ετών της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου.

Με το σύνθημα #IAmAndIWill ζητά από τους πολίτες να ενεργοποιηθούν και αναλάβουν δράση, προκειμένου να συρρικνωθούν οι επιπτώσεις του καρκίνου.

Επί ποδός πρέπει να βρίσκεται η ελληνική Πολιτεία, σύμφωνα με την ΕΛΛΟΚ, καθώς η Ευρωπαία Επίτροπος Υγείας, Στέλλα Κυριακίδου, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula van der Leyen και ο Αντιπρόεδρος, Μαργαρίτης Σχοινάς, θα ανακοινώσουν την Τρίτη,4η Φεβρουαρίου στο Ευρωκοινοβούλιο την πολιτική «Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα για τον Καρκίνο». Στόχος του προγράμματος είναι μαζί με την πολιτική έρευνας και τεχνολογίας «Αποστολή Καρκίνος», να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τον καρκίνο ως τον μεγαλύτερο συστημικό κίνδυνο για τα αναπτυγμένα κράτη.

H ΕΛΛΟΚ ζητά η Ελλάδα να καταρτίσει την δική της εθνική στρατηγική για τον καρκίνο. Η δημόσια διαβούλευση για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα θα αρχίσει στις 4 Φεβρουαρίου, συμπεριλαμβάνοντας τους εκπροσώπους των ασθενών ως ισότιμους εταίρους.

Στο πνεύμα αυτό το 4ο Ετήσιο Συνέδριο της ΕΛΛΟΚ θα συμβάλει να διανοιχθεί ο διάλογος και να καλλιεργηθεί ο προβληματισμός, με την Επίτροπο Υγείας, Στέλλα Κυριακίδου, να παρουσιάζει εν συντομία πως θα προσεγγίσει την Ευρωπαϊκή στρατηγική για τον καρκίνο. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της UICC-Union InternationaleContreleCancer, Dr. Cary Adams θα αναφερθεί στα 20 χρόνια της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου και την ανάγκη προσωπικής και συλλογικής δέσμευσης για την αντιμετώπιση του, ο Δρ Μatti Aapro, Πρόεδρο της ΕCCO-European Cancer Organization και μέλος του Cancer Mission Assembly θα αναλύσει την «Αποστολή Καρκίνος» κ.ά..

Στη κεντρική ενότητα του συνεδρίου για την εθνική και την ευρωπαϊκή πολιτική για τον καρκίνο έχει κληθεί να τοποθετηθεί με ομιλία ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Επίσης, διεθνώς αναγνωρισμένοι επιστήμονες και εκπρόσωποι των επιστημονικών ογκολογικών εταιρειών, θα αναλύσουν την συμβολή των οργανώσεων ασθενών στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι για τον καρκίνο.

Στο πλαίσιο αυτό θα συζητηθούν η Βιο-ιατρική έρευνα και η αξία της Ψηφιακής τεχνολογίας, τα BigData, η Τεχνητή Νοημοσύνη, η μικροβιακή αντοχή και οι ενδο-νοσοκομιακές λοιμώξεις καθώς και οι κοινωνικές επιπτώσεις του καρκίνου, η γονιμότητα στον καρκίνο κ.ά..

Σεμινάριο

Με την κεντρική ομιλία του Προέδρου του ΕΟΦ κου Δημήτρη Φιλίππου θα αρχίσει το Σεμινάριο για την Αξιολόγηση της Ιατρικής Τεχνολογίας (ΗΤΑ), στο οποίο θα συμμετάσχουν πολλοί αξιόλογοι Ομιλητές μεταξύ των οποίων ο καθ. Γιάννης Υφαντόπουλος, ο Αν. Καθ. Αθανάσιος Βοζίκης, ο κος Κώστας Αθανασάκης από την ΕΣΔΥ, η Νομική Σύμβουλος του ΕΟΠΥΥ κα Δήμητρα Λίγγρη, η κα΄Ελενα Χουλιάρα από τον ΣΦΕΕ, ο κος Ηλίας Αθανασιάδης, Ογκολόγος, η κα Χατζηδημητρίου από το Δίκτυο Ιατρικής Ακριβείας.

Για συμμετοχές μπορείτε να υποβάλλεται δήλωση συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση: office@ellok.org (τηλ. : 210 7710335).

Θα μεταδίδεται ζωντανά (Livestreaming) μέσω διαδικτύου από τη σελίδα του Facebook της ΕΛΛΟΚ.

Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα του Συνεδρίου εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου