Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020

Με μεγάλη συμμετοχή η πιστοποίηση των φαρμακοποιών για τον εμβολιασμό

Συντάκτης: Virus

Μαζικά έσπευσαν να πιστοποιηθούν οι φαρμακοποιοί για την πιστοποίηση στον εποχικό εμβολιασμό και στη χορήγηση αντιτετανικού ορού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΠΦΣ, 8.500 φαρμακοποιοί είχαν εγγραφεί στην πλατφόρμα του ΙΔΕΕΑΦ (www. ideeaf.gr) μέχρι την προηγούμενη Δευτέρα.

Στις εξετάσεις έχουν λάβει μέρος μέχρι σήμερα 2400, με ποσοστό επιτυχίας 96%. Σημειώνεται ότι η πρώτη εξεταστική περίοδος θα διαρκέσει μέχρι και την 31η Ιανουαρίου.


Η θετική ανταπόκριση στην προσπάθεια του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου ενθαρρύνει την προσπάθεια του συλλόγου να στηρίξει τον φαρμακοποιό να ανταπεξέλθει στις σύγχρονες απαιτήσεις της εποχής μας, όπως τονίζεται στην ανακοίνωσή του.

«Η ανταπόκριση των συναδέλφων που ξεπερνά κάθε προσδοκία, αποδεικνύει ότι οι φαρμακοποιοί απαιτούν τον εκσυγχρονισμό , την εκπαίδευση καθώς επίσης και μια νέα προοπτική στην άσκηση του λειτουργήματος μας» τονίζεται.

Μάλιστα, ο ΠΦΣ παροτρύνει τα μέλη του να ενημερώσουν και τους έτερους φαρμακοποιούς να μετάσχουν σε αυτή την διαδικασία, η οποία αποτελεί την πρώτη προσπάθεια για την ανάδειξη του ρόλου των φαρμακοποιών, στοχεύοντας να αποτελέσει την βάση για την διεκδίκηση και την θεσμοθέτηση των υπηρεσιών στα φαρμακεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου