Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
Στις 31 Ιανουαρίου αναμένεται εκτός απροόπτου να περάσει την πύλη του υπουργείου Υγείας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Πρόκειται για τη συνέχεια των επισκέψεων και των συναντήσεων που πραγματοποιεί προκειμένου να αξιολογήσει τους υπουργούς του μετά το πέρας του εξαμήνου. Κάτι που άλλωστε είχε ανακοινώσει ότι θα έπραττε.
Στο τέλος του μήνα είναι η σειρά του Βασίλη Κικίλια να περάσει από το crash test του πρωθυπουργού για το έργο που παρήγαγε και γι αυτό που δεν …παρήγαγε. Τα όσα πάντως συζητούνται στο Μέγαρο Μαξίμου, είχε αποκαλύψει με αναλυτικό του ρεπορτάζ το HealthReport.gr. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: «Ξεκινά η αξιολόγηση των υπουργών! Τα συν και τα πλην της βαθμολόγησης Κικίλια
Το άγχος της αξιολόγησης
Η αξιολόγηση πάντως αλλά και ο φημολογούμενος ανασχηματισμός, φαίνεται ότι έχει αγχώσει δεόντως τους υπουργούς της κυβέρνησης. Δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότεροι εκδίδουν ηλεκτρονικά ενημερωτικά σημειώματα με το έργο τους, κάνοντας τον σχετικό απολογισμό του εξαμήνου.
Και βέβαια προβάλουν την ηλεκτρονική καταγραφή των πεπραγμένων τους στα social media. Στόχος να φθάσει σε ευήκοα ώτα εντός και εκτός Μαξίμου…
Ο Βασίλης Κικίλιας πρωτοπόρος της διαδικτυακής επικοινωνίας, έχει εδώ και μέρες που προβάλει το έργο των 6 μηνών με τα απαραίτητα βιντεάκια στα κοινωνικά δίκτυ.
Ωστόσο όπως μεταφέρουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές στο HealthReport.gr, τα συμπεράσματα για τα έργα του κάθε υπουργού είναι ήδη καταγεγραμμένα στο Μέγαρο Μαξίμου. Όπως άλλωστε και τα συν και τα πλην των υπουργών στην πρώτη εξάμηνη θητεία τους.
Οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός θα κάνει συστάσεις και στον Βασίλη Κικίλια, όπως και σε άλλους υπουργούς, ζητώντας την επιτάχυνση του έργου που έχει αναλάβει, με βάση τις οδηγίες που είχαν δοθεί αμέσως μετά τις εκλογές.
Τα αγκάθια
Δύο όμως φαίνεται ότι είναι τα βασικά γκρίζα σημεία που συνοδεύουν το υπουργικό βιογραφικό του Βασίλη Κικίλια και προκαλούν τη δυσαρέσκεια στο Μαξίμου, υπογραμμίζουν πληροφορίες του HealthReport.gr.
Ο μικρός Παναγιώτης Ραφαήλ
Το ένα αφορά στην επικοινωνιακή διαχείριση της υπόθεσης με τον μικρό Παναγιώτη Ραφαήλ που χρειάσθηκε να συγκεντρωθούν χρήματα από τους πολίτες όλης της χώρας για να μεταβεί στην Αμερική για θεραπεία. Παρότι επιστημονικά δεν υπήρχε η συγκατάθεση των ειδικών (Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο) για την αξιοποίηση της πειραματικής θεραπείας, υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης θεωρούν ότι ο χειρισμός δεν ήταν αυτός που έπρεπε από το υπουργείο Υγείας.
Γκρίζα ζώνη εξακολουθεί να αποτελεί το θέμα των Διοικητών των Νοσοκομείων, αφού υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη έλεγαν στο HealthReport.gr, ότι στην υπόθεση αυτή δεν προστατεύθηκε ο πρωθυπουργός.
Κρίσιμο τεστ πάντως θα αποτελέσουν τις επόμενες ημέρες και τα δημόσια νοσοκομεία και η εικόνα που θα παρουσιάσουν λόγω και των αυξημένων περιστατικών της γρίπης.
0 σε όλα ! Με.....τόνο !
ΑπάντησηΔιαγραφή