Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020

Επιχείρηση «Ελευθερία»: Το χρονοδιάγραμμα για τον εμβολιασμό -Τεστ προσομοίωσης πριν έρθει το εμβόλιο

ΟΛΕΣ ΟΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

Εν αναμονή του εμβολίου για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα © AP

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε εγρήγορση βρίσκονται κυβέρνηση και αρμόδιες αρχές για την έλευση των εμβολίων κατά του κορωνοϊού, αλλά και την έναρξη του εμβολιασμού στις 27 Δεκεμβρίου.

Ήδη, οι αρμόδιοι μελετούν κάθε λεπτομέρεια της επιχείρησης για τον εμβολιασμό η οποία έχει λάβει το κωδικό όνομα «Ελευθερία», ενώ σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN TV, πριν ξεκινήσει επίσημα η διαδικασία θα προηγηθεί ένα κρας τεστ με προσομοίωση ώστε να διαπιστωθεί πως θα κυλήσει ο προγραμματισμός για τον εμβολιασμό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι πολίτες που θα προσέρχονται για το εμβόλιο στα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα σε όλη τη χώρα θα δίνουν ένα σύντομο ιστορικό και στη συνέχεια θα οδηγούνται στο παραβάν. Νωρίτερα, και αφού κλείσουν ραντεβού μέσω της άυλης συνταγογράφησης ή φαρμακείων θα έχουν λάβει SMS το οποίο θα αναφέρει τόσο την ημερομηνία της πρώτης δόσης όσο και της δεύτερης.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το ΟPEN TV, τα 14 ψυγεία που θα υποδεχθούν τα εμβόλια των Pfizer/BioNTech βρίσκονται ήδη στις αποθήκες φύλαξης, ωστόσο, η τοποθεσία τους παραμένει μυστική για λόγους ασφαλείας.

Υπενθυμίζεται ότι το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech θα πρέπει να γίνει γρήγορα, καθώς δεν μπορεί να διατηρηθεί για πολύ στους καταψύκτες, ενώ στόχος είναι να εμβολιαστούν 2,5 εκατομμύρια πολίτες μέχρι τον Μάρτιο.

Το χρονοδιάγραμμα για τον εμβολιασμό ενάντια στον κορωνοϊό

Το χρονοδιάγραμμα για τον εμβολιασμό ενάντια στον κορωνοϊό ανακοίνωσε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ευρεία σύσκεψη για το Εθνικό Σχέδιο Εμβολιασμού, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα διαχείρισης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Η έγκριση του πρώτου εμβολίου από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων αναμένεται στις 22 Ιανουαρίου. Αμέσως μετά την έγκριση θα ξεκινήσει η διανομή σε χώρες της ΕΕ, ανάμεσα στις οποίες είναι και η Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, μετά την έγκριση το εμβόλιο της Pfizer θα βρίσκεται στη χώρα μας στις 26 Δεκεμβρίου και από την επομένη, στις 27, θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν θα είναι μία νοσηλεύτρια και ένας ηλικιωμένος συμπολίτης μας. Άλλωστε, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί στον εμβολιασμό θα προηγούνται οι υγειονομικοί και οι ηλικιωμένοι άνω των 65 ετών. Οι πρώτοι εμβολιασμοί θα γίνουν πέντε νοσοκομεία αναφοράς στην Αθήνα και αμέσως μετά και στη Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα, όπως δήλωσε η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου στις αρχές του νέου έτους θα αρχίσει το πρόγραμμα εμβολιασμού για τον κορωνοϊό που αφορά εργαζόμενους και φιλοξενούμενους σε όλες τις κλειστές δομές τρίτης ηλικίας και αναπηρίας της χώρας.

Επίσης, σύμφωνα με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό Άκη Σκέρτσο, η πρώτη φάση του εμβολιασμού θα ολοκληρωθεί στις 15 Ιανουαρίου και μέχρι τον Μάρτιο θα έχει εμβολιαστεί μεγάλος αριθμός πολιτών.

Όπως εκτίμησε πάντως η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, οι εμβολιασμοί στη χώρα μας θα μπουν σε μαζική φάση από τον Φεβρουάριο ενώ εξέφρασε την ελπίδα στις αρχές του καλοκαιριού να έχει εμβολιαστεί ένα 60%-70% του πληθυσμού.

Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ellada/epiheirisi-eleytheria-hronodiagramma-emboliasmo-test-prosomoiosis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου