Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2020

Κορωνοϊός: «Πράσινη» η Ελλάδα στον χάρτη θετικότητας του ECDC -Η πρώτη αχτίδα φωτός

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
Ενα πρώτο θετικό σινιάλο, για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα «στέλνει» το ECDC.

Στην Ελλάδα χθες ανακοινώθηκαν 873 νέα κρούσματα κορωνοϊού, με τους επιστήμονες να στρέφουν την προσοχή τους στην Αττική, όπου οι αριθμοί παραμένουν ακόμη σε ανησυχητικά επίπεδα. Ενδεικτικά, στην Αττική τα κρούσματα κατανέμονται ως εξής:


24 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής
46 κρούσματα στην ΠΕ Βορείου Τομέα Αθηνών
37 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών
72 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών
44 κρούσματα στην ΠΕ Νοτίου Τομέα Αθηνών
44 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής
111 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

Αχτίδα φωτός για την Ελλάδα από το ECDC

Την ίδια στιγμή, τα νέα στοιχεία του ECDC για την ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο δείχνουν ότι η Ελλάδα σταδιακά μπαίνει σε μια πιο ασφαλή τροχιά και πως το τελευταίο πακέτο μέτρων αρχίζει να αποδίδει.

Στον τελευταίο χάρτη θετικότητας του ECDC, η Ελλάδα πλέον φέρει το πράσινο χρώμα. Αυτό σημαίνει ότι έπεσε κάτω από το άκρως επικίνδυνο όριο του 4% στη θετικότητα των τεστ που πραγματοποιούνται. Οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης παραμένουν στην κίτρινη ζώνη, δηλαδή με θετικότητα μεγαλύτερη του 4%.

Ο νέος χάρτης θετικότητας του ECDC:



Η σχετική ανάρτηση του ΕΟΔΥ:



Βαρόμετρο οι γιορτές

Στο μεταξύ, αυτό που προβληματίζει τους επιστήμονες είναι η Δυτική Αττική και η Κοζάνη, όπου το «σκληρό» lockdown πήρε παράταση για τις 30 Δεκεμβρίου.

Επιστήμονες και Αρχές εξακολουθούν να επισημαίνουν ότι η τήρηση -ή μη- των μέτρων στο διάστημα των εορτών και, δη, στα ρεβεγιόν, θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, σε μήνυμά του για τα Χριστούγεννα, ανέφερε ότι «δεν υπάρχει σπουδαιότερο δώρο από την ανθρώπινη ζωή. Κάθε ζωή. Γι' αυτό ας περάσουμε αυτές τις γιορτές με περιορισμούς, αλλά με αυτούς που αγαπάμε». Με αυτόν τον τρόπο, προσέθεσε, «θα αφήσουμε πίσω μας μια χρονιά που έμοιαζε με βαρύ χειμώνα, για να ανοίξουμε ένα καινούργιο δρόμο με ασφάλεια, αισιοδοξία και πάνω απ' όλα με υγεία για όλους μας».

Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ellada/koronoios-prasini-ellada-harti-thetikotitas-ecdc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου