Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2020

ΙΣΑ: Πρόγραμμα εμβολιασμού ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών


Ο ΙΣΑ με επιστολή του προς την Κα. Μαρία Θεοδωρίδου, Πρόεδρο Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, ζητά να καταστεί σαφές σε ποιο στάδιο θα πραγματοποιηθεί ο εμβολιασμός των ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών.

Ειδικότερα, στην επιστολή του ΙΣΑ αναφέρονται τα εξής:

" Αξιότιμη Κυρία Πρόεδρε,

Σε συνέχεια πληθώρας ερωτημάτων ιατρών – μελών μας, σε συνδυασμό με τηλεδιάσκεψη που έλαβε χώρα από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, γεννάται το ερώτημα αναφορικά με το πρόγραμμα εμβολιασμού των ιδιωτών ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών.

Ειδικότερα δυνάμει του υφιστάμενου Εθνικού Σχεδίου της εμβολιαστικής κάλυψης για COVID-19, όπως παρουσιάσθηκε και από τον Υπουργό Υγείας, τονίσθηκε το γεγονός ότι πρώτοι απ’ όλους θα εμβολιαστούν οι υγειονομικοί.

Πλην όμως δεν έχει καταστεί σαφές σε ποιο στάδιο θα πραγματοποιηθεί ο εμβολιασμός των ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών. Αντιλαμβάνεστε, ότι πρόκειται για ιατρούς που και αυτοί δίνουν τον δικό τους αγώνα για τον περιορισμό της διασποράς και την διαφύλαξη της Δημόσιας Υγείας, με την αδιάκοπη λειτουργία των ιατρείων τους.

Για τους λόγους αυτούς, παρακαλούμε όπως έχουμε την θέση της Επιτροπής αναφορικά με τον χρόνο και τον τρόπο εμβολιασμού των συναδέλφων."


ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου