Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020

Άνοιγμα σχολείων: Τι εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι- Τα δυο σενάρια και οι πιθανές ημερομηνίες

Το απόγευμα αναμένεται να γίνουν οι ανακοινώσεις για το άνοιγμα των σχολείων καθώς από το μεσημέρι συνεδριάζουν εξ αποστάσεως οι ειδικοί με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Πάντως η κυβέρνηση διά του κυβερνητικού εκπροσώπου έχει δηλώσει ότι το άνοιγμα των σχολείων είναι προτεραιότητα και ειδικά το άνοιγμα των δημοτικών. Αντίστοιχα και οι ειδικοί θεωρούν ότι πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία και μάλιστα όλων των βαθμίδων, σημειώνουν πηγές του HealthReport.gr.

Βάση των ίδιων πηγών πρόθεση της υπουργού Παιδείας είναι ανοίξουν τα σχολεία στις 8 Ιανουαρίου (Παρασκευή), ωστόσο όλα θα κριθούν από τα επιδημιολογικά δεδομένα και δεν μπορεί να αποκλεισθεί το ενδεχόμενο ολιγοήμερης μετάθεσης της έναρξης των δια ζώσης μαθημάτων καθώς συζητείται και ως ημερομηνία η 11η Ιανουαρίου (Δευτέρα).

Ακόμα ένα σενάριο είναι να ανοίξουν πρώτα τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία και να ακολουθήσουν μία εβδομάδα αργότερα τα γυμνάσια και τα λύκεια καθώς υπάρχουν αρκετά μέλη της επιστημονικής επιτροπής που προκρίνουν κάτι τέτοιο όμως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας έχει δηλώσει ότι θα ανοίξουν όλες οι βαθμίδες ταυτόχρονα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου