Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024

Διοικητές Νοσοκομείων: Πώς θα γίνει ο γραπτός διαγωνισμός – Οδηγίες προς υποψήφιους

Διοικητές Νοσοκομείων: Πώς θα γίνει ο γραπτός διαγωνισμός – Οδηγίες προς υποψήφιους

Όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι υποψήφιοι Διοικητές νοσοκομείων για τον γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ

Μαρία Γλένη HR

Στις 30 και 31 Μαρτίου, όπως έχει ανακοινωθεί και επίσημα από το ΑΣΕΠ θα πραγματοποιηθεί η γραπτή ηλεκτρονική εξέταση τόσο για τους διοικητές νοσοκομείων όσο και για τους υποψήφιους διοικητές των υγειονομικών περιφερειών.

Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν από τις 8 το πρωί για δύο ημέρες, ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα γράψουν ανά ομάδες με βάση την αλφαβητική σειρά των ονομάτων τους.

Η διαδικασία θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις της ΟΤΕAcademy στο Μαρούσι όπου και θα συγκεντρωθούν τα στελέχη από όλη τη χώρα. Θα ακολουθήσει ένα διάστημα ελέγχου των γραπτών εξετάσεων ώστε να δημιουργηθούν οι λίστες των 15 ατόμων και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν και οι προσωπικές συνεντεύξεις.

Οι υποψήφιοι διοικητές θα λάβουν μέρος σε γραπτή ηλεκτρονική εξέταση διακρίβωσης δεξιοτήτων, οι οποίες σχετίζονται με τον συλλογισμό, την αποτελεσματικότητα και την ικανότητα ανταπόκρισης στις απαιτήσεις θέσεων ευθύνης.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στα θρανία θα καθίσουν τόσο νέοι υποψήφιοι όσο και μεγαλύτερα άτομα τα οποία ήδη υπηρετούν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας ή επιδιώκουν να ενταχθούν σε αυτό. Μάλιστα με βάση τις πληροφορίες αρκετοί ξεπερνούν την 7η δεκαετία της ζωής τους, γεγονός που προκαλεί ερωτηματικά για το περιβόητο brain regain.

Διοικητές νοσοκομείων: Τι πρέπει να προσέξουν οι υποψήφιοι

Σύμφωνα με το ΑΣΕΠ η εξέταση για τους υποψηφίους είναι κοινή και θα περιλαμβάνει τις παρακάτω τρεις ενότητες δοκιμασιών (τεστ):

Παραγωγικός Συλλογισμός,

Επαγωγικός Συλλογισμός και

Διαχείριση Εργασιακών Σεναρίων.

Η εξέταση για τις δύο πρώτες ενότητες θα πραγματοποιηθεί μέσω προσαρμοστικών τεστ (Computerized Adaptive Testing – CAT) που θα περιλαμβάνουν ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών και / ή άλλου είδους κλειστού τύπου ερωτήσεων και για την τρίτη ενότητα περιλαμβάνει ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών που θα αφορούν προσομοίωση εργασιακών καταστάσεων.

Η συνολική διάρκεια της εξέτασης των τριών ενοτήτων δοκιμασιών είναι περίπου 1 ώρα και 40 λεπτά και σε αυτή συμπεριλαμβάνεται χρόνος εξοικείωσης για κάθε εξεταζόμενη ενότητα.

Δεν θα υπάρχει διάλειμμα μεταξύ των εξεταζόμενων ενοτήτων.

Δεν θα επιτρέπεται αποχώρηση των υποψηφίων πριν την ολοκλήρωση της εξέτασης και των τριών ενοτήτων.

Οι υποψήφιοι οφείλουν να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα, το διαβατήριο ή άλλο επίσημο έγγραφο παραστατικό της ταυτοπροσωπίας τους. Οι υποψήφιοι δεν επιτρέπεται να έχουν μαζί τους οποιοδήποτε μέσο επικοινωνίας με το εκτός της αίθουσας περιβάλλον.

Να υπενθυμιστεί εδώ πώς για την κάλυψη 152 θέσεων διοικητών και αναπληρωτών διοικητών νοσοκομείων υποβλήθηκαν 1.048 αιτήσεις, ενώ για την κάλυψη 7 θέσεων διοικητών και 14 θέσεων υποδιοικητών των υγειονομικών Περιφερειών του υπουργείου Υγείας υποβλήθηκαν συνολικά 229 αιτήσεις.

Πάντως την τελική επιλογή των διοικητών των νοσοκομείων αλλά και των Υγειονομικών Περιφερειών θα την κάνει ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στον οποίο και θα φθάσει η λίστα των 3 ατόμων (shortlist) για κάθε νοσοκομείο και κάθε Υγειονομική Περιφέρεια.

1 σχόλιο:

  1. Διερρευσαν ηδη ορισμενα αρκετα δυσκολα ερωτηματα του διαγωνισμού :σε ποια τοπικη ΝΔ ειστε γραμμενοι?που ειναι ο ισθμος της Κορινθου?τα παιδια του Ζεβεδαιου ποιον ειχανε πατερα ?ποιος ειναι ο πρωθυπουργος της χωρας ?οταν εφημερευει ενα νοσοκομειο μπορει να δεχθει ασθενείς ?τι ειναι το ΕΚΑΒ ?τι σημαινει η λεξη ΝΔ ?διευκρινιζεται οτι αφορα πολιτικο κομμα .Τι σημαινει η λεξη ΕΣΥ ?Με αυτα τα ερωτηματα ,η διαδικασια θα ειναι σιγουρα αδιαβλητη και θα επιλεχθουν οι αριστοι παρατρεχαμενοι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή