Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024

ΕΟΠΥΥ: Έρχονται ιδιώτες ελεγκτές παντού – Πώς θα νοσηλεύονται οι ασφαλισμένοι τους επόμενους μήνες

ΕΟΠΥΥ: Έρχονται ιδιώτες ελεγκτές παντού – Πώς θα νοσηλεύονται οι ασφαλισμένοι τους επόμενους μήνες

Πώς θα εγκρίνει άμεσα ο ΕΟΠΥΥ τις επεμβάσεις των ασφαλισμένων – Ο ρόλος ιδιωτικών εταιρειών

Δήμητρα Ευθυμιάδου HR

Αλλάζει πλήρως ο ΕΟΠΥΥ τους επόμενους μήνες καθώς στόχος της κυβέρνησης είναι να τον μετατρέψει σε αγοραστή υπηρεσιών αλλά και έναν μεγάλο ασφαλιστικό οργανισμό.

Υπό το πρίσμα αυτό αναμένεται να ξεκινήσουν έλεγχοι με ιδιωτικές εταιρείες με τις οποίες θα συνάψει σύμβαση ο ΕΟΠΥΥ ώστε να εξετάζουν, να μελετούν και να εγκρίνουν τα αιτήματα των ασφαλισμένων για χειρουργικές επεμβάσεις, σε πρώτη φάση τουλάχιστον. Αμέσως μετά θα ακολουθήσουν εγκρίσεις για κάθε υπηρεσία.

Πρόκειται για τον έλεγχο των δαπανών που επιχειρεί να εφαρμόσει ο Οργανισμός ώστε να γίνονται «φύλλο και φτερό» όλα τα αιτήματα τα οποία αποζημιώνονται.

Ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία για τη συνεργασία με ιδιωτικές εταιρείες ενώ εντός των ημερών αναμένεται να γίνει και σχετικός διαγωνισμός.

Έλεγχοι από τον ΕΟΠΥΥ σε «πραγματικό χρόνο»

Με βάση το σχέδιο της κυβέρνησης, ο ΕΟΠΥΥ θα αποκτήσει χαρακτηριστικά των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών, καθώς ο έλεγχος θα γίνεται από εκπροσώπους του Οργανισμού οι οποίοι θα εδρεύουν μέσα στις ιδιωτικές κλινικές στην αρχή και στην συνέχεια και μέσα στα δημόσια νοσοκομεία.

Θα εξετάζουν λεπτομερώς το αίτημα των ασθενών για να χειρουργηθούν πριν το εγκρίνουν, ενώ θα εξετάζουν και τις χρεώσεις που θα γίνονται από τις κλινικές.

Πάντως οι ελεγκτές του Οργανισμού δεν θα είναι στελέχη του δημοσίου αλλά θα προέρχονται από ιδιωτικές εταιρείες, αφού ήδη όπως τονίζουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr το υπουργείο Υγείας είχε ξεκινήσει συνομιλίες από την εποχή που ακόμη υπουργός Υγείας ήταν ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Οι έλεγχοι της εκκαθάρισης και της αποζημίωσης θα γίνονται και σε πραγματικό χρόνο ώστε να αποφεύγονται τυχόν παραβάσεις και υπερχρεώσεις.

7 σχόλια:

  1. Καταλάβατε καθυστερημένα κυρ Παντελήδες του 41%? Ο λογιστής θα αποφασίζει για το χειρουργείο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή θα εδρεύουν μέσα.....στα νοσοκομεία αλλά θα είναι.....ιδιώτες! Ότι να ναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα αρχίσουν οι ξεματιάστρες να βγάζουν μεροκάματο !!
    Άκου εκεί να θέλετε και γιατρό !!!και εξετάσεις και χειρουργεία !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τρίβουν τα χέρια τους τα Γραφεία Τελετών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ναι ναι δεν θα είναι στο δημόσιο αλλά θα κάθονται.....στο δημόσιο! Και θα κρίνουν αν....θα γίνει χειρουργείο! Επιτέλους ήρθε ώρα να πληρώσουν οι ψηφοφόροι του κλόουν.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κείμενο αχταρμάς σε ρόλο λαγου,πετάμε άδεια να πιάσουμε γεματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θα εξετάζουν.....λεπτομερώς οι γραφίδες το αίτημα του ασθενούς ηια να το εγκρίνουν! Ε ρε μηνύσει και αγωγές που θα πέσουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή