Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024

Γεωργιάδης: Ολοκαίνουργιο το Καραμαννδάνειο- Ελεύθερη επιλογή τα απογευματινά χειρουργεία

Συντάκτης: Virus

Την πρόοδο των εργασιών στο Καραμανδάνειο τόνισε ο υπουργός Υγείας, σχολιάζοντας ότι πλέον είναι ολοκαίνουργιο. Ο υπουργός αναφέρθηκε και στα απογευματινά χειρουργεία τα οποία αποτελούν προαιρετική διέξοδο για ασθενείς και ιατρούς, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη.

Κατά την επίσκεψή τον υπουργό Υγείας υποδέχτηκαν ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης και η Διοικήτρια του «Καραμανδάνειου» Νοσοκομείου Ασπασία Ρηγοπούλου. Ο κ. Γεωργιάδης επιθεώρησε τις κτιριακές εγκαταστάσεις και υποδομές αναβαθμίστηκαν και εκσυγχρονίστηκαν πλήρως. Ακόμη ο υπουργός ξεναγήθηκε στον χώρο του κεντρικού κτηρίου που θα εγκατασταθεί και θα λειτουργήσει ο νέος μαγνητικός τομογράφος, ο οποίος έχει ήδη παραληφθεί, ενώ επισκέφθηκε τη Χειρουργική και Παιδιατρική Κλινική, οι οποίες έχουν ανακαινιστεί πλήρως, καθώς και το Ακτινολογικό τμήμα, που έχει εξοπλιστεί με καινούργιο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.

Κατά την επίσκεψή του στο Καραμανδάνειο Παιδιατρικό Νοσοκομείο ο υπουργός τόνισε μεταξύ άλλων « Η δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη να ανακαινιστεί με χρήματα του Υπουργείου Υγείας υλοποιήθηκε και αυτό μπορεί να το διαπιστώσει ακόμα και ο πιο σφοδρός επικριτής μας. Πλέον το νοσοκομείο αυτό είναι ένα καινούργιο νοσοκομείο. Μέσω της ένταξής του στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, σε ένα χρόνο από σήμερα θα έχει καινούργια και πολύ σύγχρονα χειρουργεία».

Επιπρόσθετα ο υπουργός αναφέρθηκε στην προκήρυξη θέσεων γιατρών για όλες οι οργανικές ιατρικές θέσεις του νοσοκομείου, προκειμένου να καλυφθούν κενά όχι με μετακινήσεις γιατρών, αλλά με μόνιμο ιατρικό προσωπικό. Μάλιστα, ο υπουργός ισχυρίστηκε πως χάρη στην ανακαίνιση των χειρουργείων και την εγκατάσταση του τομογράφου, το νοσοκομείο αυτό δεν έχει πια να ζηλέψει τίποτα από τα μεγάλα παιδιατρικά νοσοκομεία των Αθηνών

Σχετικά με την ανακαίνιση χώρων του Καραμανδάνειου νοσοκομείου της Πάτρας μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό 93,4 Μax, ο υπουργός Υγείας επισημαίνοντας τη μεγάλη πρόοδο των εργασιών καθώς και την εξέλιξη των έργων για τα χειρουργεία. Μάλιστα, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε πολύ υπερήφανος γα το έργο το οποίο ολοκληρώθηκε επί θητείας του.

Αναφορικά με τα απογευματινά χειρουργεία, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε σε σχόλα που παρουσιάζουν τους γιατρούς που χειρουργούν το απόγευμα ως «φακελάκηδες». Ακόμη ο υπουργός στηλίτευσε το γεγονός ότι φαίνεται να ειπώθηκε από συνδικαλιστική οργάνωση και σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να γίνει μήνυση. Επίσης, ο υπουργός διευκρίνισε ότι η συμμετοχή στα απογευματινά χειρουργεία δεν είναι υποχρεωτική, σχολιάζοντας ότι είναι μια ελεύθερη επιλογή και μια προαιρετική διέξοδος για ασθενείς και ιατρούς. Προς επίρρωση των επιχειρημάτων τους, ο υπουργός υπενθύμισε τις μεγάλες κρατικές δαπάνες για την λειτουργία των κινικών, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν να σταματούν στις 3 μ.μ. Σε ότι αφορά τους γιατρούς με την συμμετοχή τους στην απογευματινή λειτουργία μπορούν να αυξήσουν νόμιμα τα εισοδήματά τους και παράλληλα να συμβάλουν στην μείωση θέσεων στην λίστα με τα πρωινά χειρουργεία. «Έτσι, είναι όλοι κερδισμένοι, εκτός από τους ιδιοκτήτες ιδιωτικών κλινικών, οι οποίοι βλέπουν στα απογευματινά χειρουργεία έναν ανταγωνιστή», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

2 σχόλια:

  1. γιατί να μην υπάρχουν απογευματινά ιατρεία και για παθολόγους, αλλά να πληρώνονται όσο και οι χειρουργοί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελεύθερη επιλογή να πηγαίνεις αναγκαστικά στα απογευματινά λόγω έλλειψης προσωπικού και να πληρώνεις κυρ Παντελή! Το πιασες; Δώσε 51% στην ΝΔ τον Ιούνιο να σε βάλει και άλλες.....ελεύθερες επιλογές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή