Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ: ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ...ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ...ΑΠΟΛΥΕΣΑΙ !!!

Κατά συνέχεια της χθεσινής ανακοίνωσης, σας καταθέτω τα εξής γεγονότα.

Κατά τη χθεσινή ομιλία του κ. Βουδούρη στην Πάτρα, τέθηκαν ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ από ελευθεροεπαγγελματίες ιατρούς αλλά και από εκπροσώπους του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών.

Η αντίδραση του κ. Μποδοσάκη (Προεδρείο και πρόεδρος ΕΛΕΓΕΙΑ) ήταν εξαρχής εξαιρετικά αρνητική αλλά και επιθετική εναντίον των συναδέλφων με τη δικαιολογία ότι η ομιλία του κ. Βουδούρη είχε επιστημονικό !!!! περιεχόμενο και όχι συνδικαλιστικό.

Η αλήθεια είναι ότι οι ομιλίες του κ. Κυριόπουλου Ιωάννη (Κοσμήτωρ Εθν. Σχολής Δημόσιας Υγείας) και του κ. Φραγκούλη Ευάγγελου (γ.γ. Ελλην. Ενωσης Γεν. Ιατρικής) είχαν επιστημονικό χαρακτήρα, αλλά όχι του κ. Βουδούρη, που είχε καθαρά τεχνοκρατικό χαρακτήρα (τι έχουμε, τι θα δώσουμε, τι δεν θα δώσουμε...).

Είχε φροντίσει ο κ. Μποδοσάκης να κλιμακώσει την ένταση αρνούμενος να αποδεχτεί ερωτήσεις από τους ιδιώτες ιατρούς ή από εκπροσώπους του ΙΣΠ.  Συνάδελφος, μέλος του ΔΣ του ΙΣΠ, ο οποίος είναι και ελεγκτής του ΟΑΕΕ, έθεσε τα εξής ερωτήματα σχετικά με 1. το ρόλο των ελεγκτών στο νέο ταμείο, 2. ποιο τρόπο θα πραγματοποιούνται οι παρακλινικές εξετάσεις, και πως θα ενταχθούν τα εργαστήρια ή διαγνωστικά κέντρα στον ΕΟΠΥΥ, 3. το αν θα χαθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του ταμείου με την μείωση των παροχών προς τον ασφαλισμένο και 4. την πιθανή εκχώρηση συμβάσεων σε μεγαλοεπιχειρηματίες της Υγείας, με γνώμονα την πιο συμφέρουσα τιμή κατά τη διαπραγμάτευση.
Σε αυτό το σημείο η επίθεση γιγαντώθηκε ώστε να απαντήσει ο κ. Βουδούρης: Συνάδελφε, ντροπή σου που είσαι ελεγκτής του ΟΑΕΕ και λες αυτά τα πράγματα. Είμαι φυσικός σου προϊστάμενος και... ΑΠΟΛΥΕΣΑΙ από τη θέση σου αυτή τη στιγμή!!!

Ταυτόχρονα ο κ. Μποδοσάκης ωρυόμενος πλέον, φώναζε: Πετάξτε έξω τους εκπροσώπους του Ιατρικού Συλλόγου. Ντροπή σας που έρχεστε να αμαυρώσετε την ημερίδα των γενικών ιατρών. Σηκώθηκε από τη θέση του, πέταξε το σακάκι του κάνοντας πως παρατάει το Προεδρείο και ότι θα αποχωρήσει. Το ξανασκέφτεται και δίνει εντολή στην οργανωτική επιτροπή να πετάξει έξω τους ιατρούς εκπροσώπους του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών. Πράγματι μέλη της οργανωτικής επιτροπής, υπακούοντας πλησίασαν απειλητικά να υποχρεώσουν τους συναδέλφους του Ιατρικού Συλλόγου, σε αποχώρηση.
=======================================================
Εμείς απαντήσεις δεν πήραμε, και σε λιγότερο από μήνα θα λειτουργήσει ένα υβριδικό και μεταλλαγμένο εθνικό σύστημα παροχής υγείας που θα στελεχωθεί με ανεξέλεγκτους αποκλεισμούς ιατρών, θα διοικείται με αυταρχική και τρομοκρατική συμπεριφορά και θα ελέγχεται από τα τηλεφωνικά ραντεβού, το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης (χρόνος έκδοσης συνταγής, κόστος συνταγής...κλπ) και σε όποια ζημιά ανιχνεύεται κατά του ταμείου, θα ασκείται ανεξέλεγκτα πειθαρχική δίωξη κατά των ιατρών.

Όποιος δε τολμήσει να διεκδικήσει τα δεδουλευμένα του ή να διαμαρτυρηθεί ή να εναντιωθεί με οποιοδήποτε τρόπο, θα πρέπει να μάθει ότι θα υφίσταται τις αντίστοιχες συνέπειες. Ο κ. Βουδούρης χθες φεύγοντας από την Πάτρα πήρε μαζί του τη λίστα των 54 ιατρών του ΟΠΑΔ της Πάτρας, που δήλωσαν αναστολή πίστωσης και έκοψαν τις αντίστοιχες αποδείξεις στους ασφαλισμένους.

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΕΙΟ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΝΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΑ, ΟΤΑΝ ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ...

Καληνύχτα... συνάδελφοι !!!

10 σχόλια:

  1. Αυτά τα ‘απολύεσαι γιατί έτσι γουστάρω” τα δικαστήρια του τα δίνουν να τα φάει!
    Αν ο απαράδεκτος Βουδούρης επιμείνει,ο συνάδελφος μπορεί να ζητήσει την καταβολή όλων των μισθών ως την λήξη της σύμβασης του και ΘΑ δικαιωθεί.
    Το θέμα είναι το ΠΟΤΕ…
    Οσο για την τρομοκρατία με τις λίστες των γιατρών που αναστέλλουν την σύμβαση με τον ΟΠΑΔ υπακούοντας στο συλλογικό τους Όργανο,του χρειάζεται,αφενός μεν ΔΙΑΓΡΑΦΗ απ τον Ιατρικό Συλλογο,αφετέρου η ΓΕΝΙΚΕΥΣΗ της αναστολής,ώστε να μην ξέρει που να βάλει τις λίστες…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οταν αλλαξουν τα πραγματα και εκπαραθυρωθει ο Βουδουρης θα συμβλειθει με τον ΕΟΠΥΥ και θα αμοιβεται με 1000 ευρω τον μηνα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητοί συνάδελφοι,
    Οντας παρών στην αίθουσα και μάρτυρας των γεγονότων θα ήθελα να εκφράσω τη δυσαρέσκεια μου για το άρθρο σας το οποίο δεν είναι καθόλου μα καθόλου αντικειμενικό. Κατ'αρχην είναι μονομερές και ανεπίτρεπτο να εκθέτετε την μια πλευρά της υπόθεσης. Οι συνάδελφοι που ήρθαν θέταν ερωτήματα άσχετα με τη θεματολογία του συνεδρίου και μας στερήσανε πολύτιμο χρόνο απο το να εκθέσουμε τα δικά μας ερωτήματα και να εκφράσουμε τις δικές μας αγωνίες που αφορούν και εμάς τους ίδιους αλλα και τον κλάδο μας. Επιπλέον είναι ανεπίτρεπτο εφόσον τους ζητήθηκε απο την επιτροπή να μην θέτουν ερωτήματα δικού τους και μόνο ενδιαφέροντος οι συναδελφοι επέμεναν στη στάση τους. Θα μπορούσαν να κλείσουν ενα ραντεβού με τον κύριο Βουδόυρη και να συζητήσουν τα ζητήματα που τους προβληματίζουν κατ'ιδίαν και σε σωστό τόπο και χρόνο. Δυστυχώς στην Ελλάδα ακόμη δε γνωρίζουμε πως να κάνουμε γόνιμο διάλογο αλλα ουτε υπάρχει αλληλοσεβασμός.
    Στον ιατρικό κλάδο ο καθένας παλεύει για τα δικά του συμφέροντα χωρίς να κοιτάμε το κοινό συμφέρον.
    Θα σας παρακαλούσα λοιπόν να είσθε πιο αντικειμενικοί.
    Ουτε εγω είμαι σύμφωνος με τις τρέχουσες πολιτικές αλλα στον αγώνα αυτό πρέπει να συμμετέχουν όλοι και όχι ο καθένας μόνος. Θα πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε πολλά ωστε να παρέχουμε σωστές υπηρεσίες υγείας και να ανακτήσουμε τον σεβασμό και την εκτίμηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βουδουρισμός ή στοιχειώδης ευπρέπεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλά του έκανε... Άκους αντιμιλάει στον ΠΡΟΕΔΡΟ. Κανονικά τουλάχιστο στη φυλακή έπρεπε να τον ρίξει (ή να επαναφέρουν το εκτελεστικό -απόσπασμα)... Και, παρακαλώ, λίγα λόγια για τον σωτήρα ΠΡΟΕΔΡΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ συνάδελφε, θεωρείς λοιπόν δημοκρατικό να ακούγεται η δική σου φωνή αλλά όχι η φωνή των συνδικαλιστών του Ιατρικού Συλλόγου που απαριθμούν την φωνή σύσσωμου του Ιατρικού κλάδου και δικαιολογείς λοιπόν την απαξιωτική στάση τους με την απειλή απόλυσης συναδέλφου από τη θέση του ελεγκτή ιατρού του ΟΑΕΕ, και την εκδίωξη του Ιατρικού Συλλόγου από την αίθουσα ?? ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΟΥ ΣΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγηπητοί συνάδελφοι ας μη φανατιζόμαστε κι ας έχουμε μια πολιτισμένη στάση σεβόμενοι τους συνομηλιτές μας και ακούγοντας τις απόψεις τους έστω κι άν διαφωνούμε. Δεν είναι καθόλου αντιδημοκρατικό αγαπητή Άννα αν κάποιος έχει διαφορετική άποψη από τη δική μας. Ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει στη Δημοκρατία. Άρα μην κατηγορείς καθόλου το συνάδελφο Shotokan γιατί πάρα πολλοί δυσαρεστηθήκαμε έντονα για την τροπή που πήρε η κουβέντα και δεν υπήρχε κανένας λόγος να μη γίνει επικοδομητικός και πολιτισμένος διάλογος, με αντιπαραθέσεις αλλά χωρίς προκλήσεις. Τα ποσοστά ευθύνης αν ήταν 80-20% ή 30-70% δεν είναι το κυρίαρχο θέμα κι ο καθένας μας έχει μυαλό και κρίνει. Κρίμα πάντως που δεν μας δόθηκε η ευκαιρία να πάρουμε κάποιες απαντήσεις που όλοι θέλαμε. Πάντως είναι πολύ εγωιστικό ίσως και φασιστικό να διεκδικούμε τη "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" μόνο για τους εαυτούς μας και για όσους συμφωνούν μαζί μας. Αυτό είναι χαρακτηριστικό των ΜΟΝΑΡΧΩΝ και των αμοραλιστών της εξουσίας που επιλέγουν ως "περιβάλλον" αυτούς που συμφωνουν πάντα μαζί τους. Οι πολιτικοί μας αρχηγοί είναι το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα!!!!!! Ας μην τους ακολουθήσουμε κι εμείς γιατί θα έχουμε παρόμοια αποτελέσματα με αυτά της χώρας μας!!!!! Ας κάνουμε τη διαφορά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητέ ανώνυμε και Shotokan do, συμφωνώ απολύτως μαζί σας γιατί από ότι καταλαβαίνω ίσως εδώ υπάρχει ένα θέμα που έχει παρεξηγηθεί. Επειδή μου αρέσει να βάζω τα πράγματα στη θέση τους και ίσως να μην γνωρίζετε ότι μόνο δύο συνάδελφοι του ΙΣΠ πρόλαβαν να μιλήσουν πριν πυροδοτηθεί στην αίθουσα η έκρηξη.
    Ηταν ο κ. Μαζαράκης, γραμματέας του Συλλόγου, και ο κ. Τουλγαρίδης, που δέχθηκε και την απειλή της "απόλυσης".
    Η κ. Αδαμοπούλου Ελένη είναι ιδιώτης παθολόγος που έθιξε το θέμα της υπερσυνταγογράφησης και ο κ. Πελετίδης δεν είναι στο ΔΣ του ΙΣΠ.
    Μπορεί λοιπόν κάποιος να μου εξηγήσει πώς είναι δυνατόν δύο τοποθετήσεις/ ερωτήσεις εκ μέρους του ΙΣΠ, να θεωρείται ότι μονοπωλούν τη συνεδρίαση και να πυροδοτούν τόσο απρεπή συνολική αντίδραση εναντίον του ΙΣΠ;
    Το Προεδρείο της συνεδρίας έχει νόμιμο δικαίωμα να αρνείται τις ερωτήσεις, οι οποίες όμως...αν το καλοσκεφτείτε... αφορούσαν τη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ.
    Γιατί θεωρείτε ότι είναι εκτός θέματος; Αγαπητοί συνάδελφοι, η συγκεκριμένη ομιλία του κ. Βουδούρη, αφορούσε λειτουργικά θέματα του ΕΟΠΥΥ. Τα ερωτήματα (εργαστηριακές εξετάσεις, παρακλινικές, ρόλος ελεγκτών) που τέθηκαν αφορούσαν όλους (και τα Κέντρα Υγείας, τους γενικούς ιατρούς και τους ιδιώτες).
    Γιατί άραγε βαπτίστηκαν ότι έχουν συνδικαλιστικό χαρακτήρα!!! Υπενθυμίζω ότι Ο ΕΟΠΥΥ λειτουργεί σε λιγότερο από μήνα, και δεν υπάρχουν ακόμη βασικές οδηγίες.
    Από που προκύπτει ότι επέμεναν οι δύο εκπρόσωποι του ΙΣΠ στις ερωτήσεις, αφού και στους δύο απαγορεύτηκε ο λόγος από το προεδρείο, και ο τελευταίος επιπλέον "απολύθηκε".
    Το Προεδρείο και η οργανωτική επιτροπή οφείλουν να σέβονται όλους τους συνέδρους, δεχόμενοι την διαφορετική άποψη ή ένσταση, χωρίς δημόσια προσβολή της προσωπικότητας τους ή της σωματικής ακεραιότητας τους και σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται η δημόσια διαπόμπευση συναδέλφων ή η δημόσια καταδίκη και ευτελισμός, με το πρόσχημα της εξουσίας. Αυτά τα ανθρώπινα δικαιώματα περιγράφονται και ορίζονται και στο άρθρο 21, παράγραγος 1. του κώδικα ιατρικής δεοντολογίας.
    Στη δημοκρατία, δίνεται το δικαίωμα της διαφορετικής άποψης.
    Τα μέλη του ΙΣΠ, δεν αντέδρασαν καθόλου και σεβάστηκαν την άποψη του συναδέλφου γενικού ιατρού που στράφηκε κατά του ΙΣΠ, λέγοντας σε ένα νέο διοικητηικό συμβούλιο, ότι ο Ιατρικός Σύλλογος δεν έχει κάνει τίποτα για τους γενικούς ιατρούς. Ούτε προέβη σε επιθέση ούτε σε προσβολή της προσωπικότητας του συναδέλφου.
    Η στάση της κάθε πλευράς καθορίζει και το δημοκρατικό ήθος.

    Ευχαριστώ θερμά για τις παρατηρήσεις σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΚΑΙ ΜΕ ΟΣΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ,ΘΑ ΕΙΧΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΝΑ ΞΑΝΑΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΥΡΙΟΥΣ.ΟΙ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΟΥΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή