Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

'Παράθυρο' για πώληση φαρμάκων μέσω Διαδικτύου

Τη δυνατότητα νόμιμης διάθεσης φαρμάκων μέσω του Διαδικτύου, δίνει το γαλλικό υπουργείο Υγείας.

Οι υπεύθυνοι της συγκεκριμένης χώρας νομιμοποιούν την on line διάθεση σκευασμάτων από φαρμακοποιούς οι οποίοι δραστηριοποιούνται στη Γαλλία.

Η απόφαση προκαλεί προβληματισμό, καθώς είναι γνωστό ότι από το Διαδίκτυο διακινούνται μεγάλες ποσότητες πλαστών φαρμάκων.

Πηγές από τον ιατρικό και τον φαρμακευτικό χώρο στη Γαλλία και την Ελλάδα κάνουν λόγο για επικίνδυνη απόφαση, η οποία μεταφέρει την ευθύνη για τη χορήγηση ενός σκευάσματος σε όποιον μπορεί να το διακινήσει.

Τονίζουν, επίσης, ότι η 'αγορά' που δημιουργείται αφορά κυρίως άτομα τα οποία κάνουν ήδη κατάχρηση φαρμάκων...

Αναφέρουν ενδεικτικά ότι το Διαδίκτυο στη χορήγηση φαρμάκων είναι σαν ένα μαχαίρι, με το οποίο μπορείς να κόψεις ή να σκοτώσεις!

ΕΟΦ

Οι υπεύθυνοι του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) έχουν κατ΄επανάληψη προειδοποιήσει τους καταναλωτές ότι στο Διαδίκτυο διακινούνται πλαστά ή επικίνδυνα φάρμακα.

Εκτιμάται ότι το 2% έως 3% των σκευασμάτων που κυκλοφορούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πλαστά, με χώρες προέλευσης την Ινδία και την Αφρική.

Πρόκειται κυρίως για σκευάσματα 'life style', τα οποία χορηγούνται για τη στυτική δυσλειτουργία, το αδυνάτισμα ή την απώλεια βάρους.

Δ.Κ.
IATRONET

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου