Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Κύμα λουκέτων στα διαγνωστικά κέντρα λόγω χρεών του ΕΟΠΥΥ

ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

«Καταιγίδα λουκέτων» έρχεται σε ιατρεία και διαγνωστικά κέντρα, λόγω των οφειλών του ΕΟΠΥΥ αλλά και τις απαιτήσεις που αφορούν τις προδιαγραφές λειτουργίας των μονάδων, σύμφωνα με τους ελευθεροεπαγγελματίες γιατρούς.

Όπως αναφέρει, σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ, οι εργαστηριακοί ιατροί έχουν πληρωθεί μέχρι τον Οκτώβριο του 2012 και οι κλινικοί ιατροί του ΕΟΠΥΥ μέχρι το Δεκέμβριο του 2012.

Την ίδια ώρα, οι γιατροί καταγγέλλουν τον ΕΟΠΥΥ ότι κάλεσε τα εργαστήρια «να κάνουν άμεσα διαδικασία αυτοαξιολόγησης των παρεχομένων υπηρεσιών, ζητώντας προδιαγραφές ποιότητας υπερβολικά απαιτητικές όσον αφορά το μέσο Ελληνικό εργαστήριο». Η Ένωση κάνει λόγο για παράλογες απαιτήσεις του ΕΟΠΥΥ που «θα οδηγήσουν στο να βάλουν λουκέτο οι ιδιωτικές εργαστηριακές δομές της χώρας που αμείβονται με τριτοκοσμικούς όρους και αναγκάζονται να διαθέτουν προδιαγραφές Πανεπιστημιακού ιδρύματος». Και αφήνει αιχμές για τις πραγαμτικές προθέσεις της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι η τακτική αυτή απορρέει από πιθανή διάθεση πριμοδότησης συγκεκριμένων αλυσίδων διαγνωστικών κέντρων!».

Επίσης, η Ένωση Ιατρών κάνει λόγο για απίστευτη ταλαιπωρία των ασφαλισμένων καθώς τέθηκαν εκτός συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης εκατοντάδες κλινικοεργαστηριακοί ιατροί ( ακτινολόγοι, πυρηνικοί ιατροί κλπ) με αποτέλεσμα να μην μπορούν να συνταγογραφηθούν οι απαραίτητες σκιαγραφικές ή ραδιενεργές ουσίες, άκρως απαραίτητες για τη διενέργεια ακτινολογικών εξετάσεων ή ραδιενεργών θεραπειών κυρίως σε ογκολογικούς και σε χρόνιους ασθενείς.       ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου