Πέμπτη, 30 Μαΐου 2013

Σε απεργιακό κλοιό το ΕΣΥ


Από Νίνα Κομνηνού

Με προσωπικό ασφαλείας την Πέμπτη 30 Μαϊου, τα νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ, τα Κέντρα Υγείας, τα Θεραπευτήρια Χρονίων Παθήσεων και οι Υπηρεσίες Πρόνοιας λόγω της τετράωρης πανελλαδικής στάσης εργασίας που προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Οι εργαζόμενοι των Μονάδων Υγείας της Αττικής δίνουν ραντεβού στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης στην οδό Αριστοτέλους, στο υπουργείο Υγείας, και στην υπόλοιπη Ελλάδα στις κατά τόπους έδρες των Υγειονομικών Περιφερειών, διαμαρτυρόμενοι για τις συγχωνεύσεις και τις καταργήσεις τμημάτων που προκύπτουν από τους νέους Οργανισμούς των νοσοκομείων αλλά και τις ελλείψεις προσωπικού.

Στις 6 Ιουνίου, η Πανελληνία Ένωση Τραυματιοφορέων, προχωρά σε 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στις 10:30 πμ στο υπουργείο Υγείας.
Οι τραυματιοφορείς μιλούν για τεράστια έλλειψη προσωπικού σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, «που αυξάνει τους κινδύνους για την έγκαιρη αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών, δυσκολεύει τη ροή των περιστατικών, αυξάνοντας τον χρόνο νοσηλείας και υποχρεώνει σε εξοντωτικούς ρυθμούς δουλειάς, χωρίς ασφάλεια των ασθενών και την τήρηση νόμιμων προγραμμάτων εργασίας (ρεπό, άδειες)».
Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, «ασθενείς "λιμνάζουν" σε κλινικές, καθώς η μετακίνησή τους για εξετάσεις καθυστερεί για μέρες, λόγω φόρτου εργασίας και έλλειψης προσωπικού».

Πανυγειονομική 24ωρη απεργία πραγματοποιείται την Παρασκευή, 7 Ιουνίου με παράλληλη συγκέντρωση στις 11 πμ στο υπουργείο Υγείας, με αποφάσεις της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ). Τα συνδιακλιστικά σωματεία του χώρου της υγείας καταγγέλλουν διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας, με τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, απλήρωτες εφημερίες και υπερωρίες, χαλασμένα μηχανήματα και ελλείψεις υλικών και απαιτούν τη στήριξη και ενίσχυση των δημόσιων δομών περίθαλψης.

YGEIA360.GR
- Posted using BlogPress from my iPad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου