Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

ΜΗΠΩΣ ΣΑΣ «ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ» κ. ΥΠΟΥΡΓΕ;


Νικήτας Δημητρίου,31.5.13

Εξαιρετικά αφιερωμένο στον Υπουργό Εργασίας,Πρόνοιας & -κυρίως- Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Ι.Βρούτση είναι το εξής περιστατικό:

Φίλος επισκέφθηκε πρόσφατα τομέα ασφάλισης υγείας μεγάλης επιχείρησης, προκειμένου να ανανεώσει το Βιβλιάριο Παροχών της υπέργηρης μητέρας του (89 ετών). Αφού εξυπηρετήθηκε, ρώτησε να μάθει πως ακριβώς θα γίνει η διαγραφή της από το Μητρώο Δικαιούχων, άμα τη ελεύσει του προφανούς, λόγω ηλικίας, μέλλοντος αιτίου. Η έκπληξή του ήταν πλήρης, πληροφορούμενος πως, εναπόκειται σε αυτόν ή κάποιον οικείο τέλος πάντων, με την προσκόμιση του εκδιδόμενου Πιστοποιητικού Θανάτου. Το συγκεκριμένο, υποθέτω ότι εξακολουθούν να το εκδίδουν τα Ληξιαρχεία ανά την Επικράτεια. Αστειευόμενος, δήλωσε στην διαπορούσα υπάλληλο πως, με την σύνταξη που λαμβάνει η μητέρα του (e 1500 Eυρώ) θα είναι μάλλον «κορόιδο» να τους ενημερώσει. Η ευγενέστατη υπάλληλος του απάντησε «μα, δεν θα πάρετε τα έξοδα κηδείας;». Η απάντηση ήταν εξίσου ειρωνική: «Μα θα είμαι ηλίθιος αν δεν τα πληρώσω από την τσέπη μου» και απήλθε θριαμβευτικά. Ακολούθως, ενημερώθηκε σχετικά από τον Δ/ντή του φορέα πως «ο νόμος όντως έτσι προβλέπει» αλλά τα Ληξιαρχεία εξακολουθούν την «πεπατημένη».

Με αυτά και με τα άλλα, αγαπητέ κ. Υπουργέ, στην επόμενη Απογραφή που είμαι βέβαιος ότι θα κάνετε εντός των προσεχών μηνών, θα «ανακαλύψετε» και άλλους «σεσηπότες» που θα λαμβάνουν σύνταξη (και παροχές Υγείας, υποθέτω…).

Άλλωστε, εδώ μόλις προχθές αποφασίσατε να διακόψετε την παροχή σύνταξης σε όσους «αμέλησαν» να δώσουν ΑΜΚΑ και ΑΦΜ. Το αστείο (ή μήπως τραγικό;) θα είναι να αποκαλυφθεί ότι οι αποβιώσαντες υπέβαλαν και Δηλώσεις Φόρου Εισοδήματος, προκειμένου να «θολώσουν τα νερα».

Επί σειρά ετών, δεν βρέθηκε ούτε ΕΝΑΣ υπάλληλος, προϊστάμενος, Δ/ντής, συνδικαλιστής ή «Διοικητής» να μοιράσει «δυό γαϊδουριών άχυρα» και ο «μουτζούρης» ήρθε μόλις προ μηνών, με την ευγενή συμβολή της «troika» στα χέρια των Κατσελη/Λοβέρδου/Κουτρουμάνη/Βρούτση. Σε μεγάλο φορέα επικούρησης, οι συντάξεις που κατέληγαν σε τραπεζικούς λογ/σμούς υπαλλήλων του, δεν σας αρκούν;

Περιμένετε κάτι καλύτερο;

Με εκτίμηση
Νικήτας Δημητρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου