Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Στα...χαρακώματα υπουργείο Υγείας - ΦΣΑ

Σκληρή κόντρα μεταξύ υπουργείου Υγείας και Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ), προκάλεσαν οι αναφορές του αναπληρωτή υπουργού Υγείας στη Βουλή, για τις πληρωμές του ΕΟΠΥΥ προς τους παρόχους.

Ο κ. Μάριος Σαλμάς ανέφερε χαρακτηριστικά ότι '... κρατήσαμε όρθιο το Εθνικό σύστημα υγείας, κρατήσαμε όρθιο τον ΕΟΠΥΥ. 

Έχουν αποκατασταθεί οι πληρωμές. Φέτος, τους πρώτους τέσσερις μήνες, έγιναν τέσσερις πληρωμές.Από εκεί που πέρυσι το φθινόπωρο μιλούσαμε για έναν θνησιγενή οργανισμό, τώρα ξαφνικά, βγήκε από το κάδρο γιατί τα μέτρα που πήραμε απέδωσαν...'.

Η δήλωση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του προέδρου του ΦΣΑ κ. Κωνσταντίνου Λουράντου, ο οποίος ανέφερε ότι, στην πραγματικότητα, οι φαρμακοποιοί στηρίζουν τον ΕΟΠΥΥ:

'Αυτή τη στιγμή ο ΕΟΠΥΥ χρωστά στα φαρμακεία το Φεβρουάριο 2012. Επίσης, οφείλει τα χρέη των Ταμείων που έχουν ενταχθεί στον ΕΟΠΥΥ και που χρονολογούνται από τον Φεβρουάριο του 2011. 

Περίπου 80 εκατομμύρια ευρώ. Παρ’ όλες τις προεκλογικές διαβεβαιώσεις ότι η εξόφληση αυτών των χρεών θα γινόταν άμεσα, αυτή τη στιγμή κανείς από το υπουργείο δεν μπορεί να μας δώσει ούτε καν υπόσχεση ημερομηνίας πληρωμής. 

Ο ΕΟΠΥΥ ακόμα δεν έχει υπογράψει σύμβαση με την εταιρεία επεξεργασίας συνταγών ενώ η προηγούμενη έχει λήξει από τον Οκτώβριο του 2012. 

Οι φαρμακοποιοί εδώ και επτά μήνες, πληρώνουν από την τσέπη τους ουσιαστικά τις υποχρεώσεις του ΕΟΠΥΥ προς τρίτους'.

ΚινητοποιήσειςΩς προς τη δήλωση του κ. Σαλμά ότι '...δεν υπάρχουν απεργίες, γιατί έχουν αποκατασταθεί οι πληρωμές, ο κ. Λουράντος σημειώνει:'

Ας μη βιάζονται να προεξοφλήσουν τη διάθεση για αγωνιστικές κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών'… 

Δ.Κ. - ΙΑΤRONET

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου