Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Στον ΕΟΠΥΥ και οι ασφαλισμένοι του ΤΥΠΑΤΕ

Την κατάθεση αιφνιδιαστικής τροπολογίας την Παρασκευή, με την οποία κλείνει το Ταμείο Υγείας του προσωπικού της Αγροτικής Τράπεζας (ΤΥΠΑΤΕ), καταγγέλλουν οι 120 εργαζόμενοι.

Όπως ανακοίνωσαν την Κυριακή, η τροπολογία που κατέθεσαν οι υπουργοί Εργασίας και Υγείας κ.κ. Βρούτσης και Λυκουρέντζος, οδηγεί σε κατάργηση του Ταμείου και των παροχών του προς τους ασφαλισμένους:

'Ενώ εκκρεμεί η ψήφιση της τροπολογίας που κατατέθηκε στην Βουλή στις 25.04.2013 (γεν. αρ. 488 και ειδικός 64 στο σ/ν 'περί αλληλεγγύης γενεών'), οι υπουργοί, παραβλέποντας την εκπεφρασμένη θετική άποψη όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων και των βουλευτών, κατέθεσαν αιφνιδιαστικά και χωρίς καμία προηγούμενη συζήτηση και επεξεργασία, τροπολογία με την οποία το ΤΥΠΑΤΕ κλείνει'.

Οι εργαζόμενοι τονίζουν την ανάγκη να διασωθεί ένας υγιής, αυτοδιαχειριζόμενος και αποκλειστικά αυτοχρηματοδοτούμενος φορέας παροχών Υγείας και Πρόνοιας, πρότυπο λειτουργίας στο τοπίο της συνεχούς εξαθλίωσης της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των Ελλήνων πολιτών. 

Πιέσεις

Τους τελευταίους δέκα μήνες - σημειώνουν - παρά τις διαρκείς και έντονες πιέσεις τους, οι αρμόδιοι υπουργοί Εργασίας και Υγείας, είτε κώφευαν, μεταθέτοντας την όποια συζήτηση με κατώτερα στελέχη των υπουργείων, υποσχόμενοι, αορίστως μία κάποια λύση, είτε 'απέμπεμπαν το πικρόν ποτήριον', δηλώνοντας εαυτόν αναρμόδιο.

Η τροπολογία που κατέθεσαν αιφνιδίως στο νομοσχέδιο για την 'κύρωση του τροποποιητικού πρωτοκόλλου της Συμφωνίας Αεροπορικών μεταφορών μεταξύ των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Κοινότητας και των Κρατών μελών που υπεγράφη στις 25 και 30 Απρίλη 2007' και προβλέπει τα εξής:

'Οι συνταξιούχοι του Ταμείου Συντάξεων και Πρόνοιας του Προσωπικού της ΑΤΕ αποκτούν δικαίωμα για παροχές ασθενείας σε είδος από τον ΕΟΠΥΥ, εφαρμοζομένων αναλόγως των διατάξεων που αφορούν τους συνταξιούχους του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ'.

Δ.Κ. - IATRONET

- Posted using BlogPress from my iPad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου