Πέμπτη, 23 Μαΐου 2013

Φάρμακα: Κουπόνι με υδατογράφημα - Έλεγχοι μέσω smart phones

Ένα νέου τύπου κουπόνι θα φέρουν από τη Δευτέρα τα φάρμακα που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά. Θα φέρει υδατογράφημα, ώστε να διαπιστώνεται εάν είναι γνήσιο.

Το επόμενο βήμα είναι να εξελιχθεί ακόμη περισσότερο, ώστε να ελέγχεται από τους πολίτες μέσω 'έξυπνων' κινητών τηλεφώνων!

Τα παραπάνω ανέφεραν την Πέμπτη ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Μάριος Σαλμάς και οι αντιπρόεδροι του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκω (ΕΟΦ) κ. Μαρία Σκουρολιάκου και Παναγιώτης Βασιλάκης.

Ο κ. Σαλμάς τόνισε ότι - εκτός από τον αριθμό παρτίδας - οι συσκευασίες θα περιέχουν και έναν μοναδιαίο αριθμό, ώστε να παρακολουθείται η πορεία του φαρμάκου. Στην περίπτωση που εξαχθεί, δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί το κουπόνι του σε κανένα Ταμείο.

'Από το μέτρο θα προκύψει όφελος εκατοντάδων εκατομμυρίων και μέρος του οφέλους θα επιστραφεί στο ελληνικό λαό', τόνισε ο κ. Σαλμάς.

Ο αναπληρωτής υπουργός ανακοίνωσε ότι σε πρόσφατους ελέγχους, βρέθηκε ότι φαρμακείο στην οδό Λυκούργου, στην Αθήνα, έδινε πλαστά σκευάσματα τύπου 'βιάγκρα'.

Σύμφωνα με τους ειδικούς του ΕΟΦ, τα κουπόνια ήταν σίγουρα πλαστά, ενώ ερευνάται εάν είναι γνήσιο το φάρμακο. HMEΡΗΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου