Τρίτη 21 Μαΐου 2013

ΕΠΙΣΤΟΛΗ Κ ΑΜΠΑΤΖΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑΣ


Μυτιλήνη 21/5/2013




Πρός τον Διευθυντή Υγ. Μονάδας ΕΟΠΥΥ Ν.Λέσβου
Κοινοπόιηση: 1)Ι.Σ. Λέσβου
  2)Π.Ι.Σ.
  3)ΠΑΣΙΔΙΚ
  4)ΠΟΣΙΠΥ




Σε απαντηση του από 24/4/2013  εγγράφου σας το οποίο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΙΣΛ την 15/5/2013  ,  αναφέρω τα εξής:

Στο ακτινολογικό εργαστήριό μου λειτουργεί πλήρως ψηφιακός μαστογράφος. Δεδομένου του ότι  κατά το έτος 1991, οπότε και νομοθετήθηκε το ισχύον κρατικό τιμολόγιο αμοιβών ιατρικών πράξεων,  δεν υπήρχε ψηφιακός μαστογράφος, δεν είναι ορθό, νόμιμο και δίκαιο να θεωρηθεί ότι η εκτέλεση ψηφιακής μαστογραφίας έχει τιμολογηθεί από το π.δ. 157/1991. Γι’αυτό άλλωστε και μέχρι τις 31/12/2012, το Ι.Κ.Α. χορηγούσε στις ασφαλισμένες του, το ποσό των 70 € για την πραγματοποίηση ψηφιακής μαστογραφίας.

 Κατά συνέπεια , η εκ μέρους μου εκτέλεση διαφορετικής εξέτασης (ψηφιακής μαστογραφίας) από αυτήν που αναγράφει το παραπεμπτικό (μαστογραφία) βάσει του κανονισμού του ΕΟΠΥΥ δεν είναι δυνατή βάσει της μεταξύ μας σύμβασης και του νόμου,  αφού κάτι τέτοιο, εκτός των άλλων, μπορεί να έχει επιπτώσεις στις πληρωμές μου από τον ΕΟΠΥΥ ή  σε μεταγενέστερο έλεγχο του εργαστηρίου μου από τον ΕΟΠΥΥ ή άλλους οργανισμούς (ΣΔΟΕ, ΥΠΕΔΙΦΚΑ κα).

 Για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων που δεν έχουν την δυνατότητα να πραγματοποιήσουν  ψηφιακή μαστογραφία,  προτείνω και παρακαλώ όπως εγκρίνετε την πραγματοποίηση της εξέτασης αυτής δυνάμει του παραπεμπτικού για απλή μαστογραφία,  να καλύπτουν δε οι ασφαλισμένες την διαφορά της τιμής της με την ψηφιακή.

Μετά Τιμής


Πολύδωρος Π. Αμπατζής
ΑΚΤΙΝΟΔΙΑΓΝΩΣΤΗΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου