Τρίτη, 28 Μαΐου 2013

Έρχονται μειωμένες συμμετοχές σε φάρμακα για ασθενείς! Τι υποσχέθηκε το υπ. Υγείας

Από τη μία η κυβέρνηση και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αυξάνει τη συμμετοχή των ασθενών στην αγορά φαρμάκων και από την άλλη δεσμεύεται ότι θα τη μειώσει. Τι υποσχέθηκε ο αρμόδιος για τα φάρμακα αναπληρωτής υπουργός Υγείας. 
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Μπορεί μέσα στα χρόνια του μνημονίου οι συμμετοχές των ασθενών να αυξήθηκαν κατά τρεις φορές, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας όμως φαίνεται ότι …ξεχνά αυτό το γεγονός. Και τι πράττει; Υπόσχεται όλο… υπερηφάνεια μειωμένες συμμετοχές στα φάρμακα για ορισμένους ασθενείς μιλώντας για βοήθεια και στήριξη. 

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς σε μια κίνηση …αβροφροσύνης απέναντι στους ανήμπορους οικονομικά ασθενείς αλλά και ανασφάλιστους δεσμεύτηκε μιλώντας κατά τη διάρκεια των εγκανίων της νέας Καρδιολογικής Κλινικής, του νέου Αιμοδυναμικού Τμήματος αλλά και της Μονάδας Εμφραγμάτων στο Νοσοκομείο «ΕΛΠΙΣ», είπε χαρακτηριστικά: «αρχίζουμε να επιστρέφουμε στον ελληνικό λαό μέρος, από τις εξοικονομήσεις και το νοικοκύρεμα που κάναμε.

Τις επόμενες ημέρες θα συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια στο χώρο του φαρμάκου. Θα δώσουμε μειωμένες συμμετοχές σε μερικές κατηγορίες ασθενών. Θα φροντίσουμε να υπάρξει ελεύθερη πρόσβαση σε περιορισμένο αριθμό ασθενών, με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια, στα πλαίσια που αντέχει η εξοικονόμηση που κάναμε, τόσο σε ασφαλισμένους από ίδιους πόρους όσο και σε ανασφάλιστους από πόρους του ΕΣΠΑ».

Άγνωστο παραμένει πότε και αν θα εφαρμοσθεί η ελάφρυνση σε άπορους ασθενείς σχετικά με τα φάρμακα δεδομένου πως δραματική καθυστέρηση παρατηρείται ακόμη και στο πολυδιαφημισμένο πρόγραμμα δωρεάν εξετάσεων για άπορους και ανασφάλιστους με τη χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ. 

IATROPEDIA
- Posted using BlogPress from my iPad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου