Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Νέα παράταση για την περίθαλψη ανασφάλιστων

Σε νέα καθυστέρηση οδηγείται το πρόγραμμα δωρεάν υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε 200.000 ανασφάλιστους και ανέργους.

Τεχνικά προβλήματα δεν επιτρέπουν τη χορήγηση του ειδικού κουπονιού (voucher), με το οποίο οι δικαιούχοι θα μπορούν να επισκέπτονται γιατρούς και να υποβάλλονται σε διαγνωστικές εξετάσεις.

Μιλώντας την Τετάρτη σε ημερίδα για το Εθνικό Σχέδιο Ανάπτυξης 'Υγεία 2014 - 2020', ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος απέδωσε την καθυστέρηση σε τεχνικά προβλήματα στο λογισμικό που ετοιμάζει το Πολυτεχνείο.

Το αργότερο στα μέσα Ιουνίου - είπε - θα διατεθεί η υπηρεσία στους δικαιούχους. 

ΛειτουργίαΣύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου, το σύστημα θα λειτουργεί ως εξής:

Θα παρέχονται - επί μία διετία - ιατρικές επισκέψεις, διαγνωστικές εξετάσεις και θα παρέχει και 'πακέτο' προληπτικών εξετάσεων.

Σε ειδική διαδικτυακή εφαρμογή θα καταχωρηθούν οι δικαιούχοι, δηλαδή άτομα που είναι ανασφάλιστα. 

Στην ίδια εφαρμογή, θα καταχωρηθούν, επίσης, πάροχοι υπηρεσιών υγείας (ιατροί, διαγνωστικά κέντρα, νοσοκομεία κλπ) που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα. 

Θα εκδοθεί σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος και οι πάροχοι υγείας θα συμπληρώσουν σχετική φόρμα στην εφαρμογή για τη σύναψη συμφωνίας συμβολής με το πρόγραμμα. 

Οι πάροχοι υπηρεσιών υγείας θα αποκτήσουν κωδικούς διαπίστευσης για είσοδο στο σύστημα.

Ο ανασφάλιστος δικαιούχος θα εισάγει τα στοιχεία του σε σχετική φόρμα της διαδικτυακής εφαρμογής (είτε από το σπίτι του είτε από ΚΕΠ). 

Θα προσέρχεται στον συμβεβλημένο ιατρό για ιατρική επίσκεψη. Ο συμβεβλημένος ιατρός θα εισέρχεται στο σύστημα με τα στοιχεία διαπίστευσής του και θα εντοπίζει ηλεκτρονικά το voucher του ανασφάλιστου δικαιούχου.

Θα συμπληρώνει ηλεκτρονικά τις εξετάσεις που απαιτούνται. Οι εξετάσεις θα καταχωρούνται στην μερίδα του voucher του ανασφάλιστου δικαιούχου. 

Στη μερίδα του voucher θα καταχωρείται επίσης και η χρέωση / δαπάνη του ιατρού.

ΕξετάσειςΟ ανασφάλιστος δικαιούχος θα προσέρχεται στο συμβεβλημένο διαγνωστικό κέντρο / νοσοκομείο για να πραγματοποιήσει τις εξετάσεις που σύστησε ο ιατρός. 

Το συμβεβλημένο διαγνωστικό κέντρο /νοσοκομείο θα εισέρχεται στο σύστημα με τα στοιχεία διαπίστευσής του και θα εντοπίζει ηλεκτρονικά το voucher του ανασφάλιστου δικαιούχου.

Θα πραγματοποιεί τις εξετάσεις που απαιτούνται. Στη μερίδα του voucher θα καταχωρείται η χρέωση / δαπάνη του διαγνωστικού κέντρου.

Τέλος, ο ανασφάλιστος δικαιούχος θα προσέρχεται εκ νέου στον συμβεβλημένο ιατρό για ιατρική επανεξέταση και αξιολόγηση των αποτελεσμάτων των διαγνωστικών εξετάσεων που μόλις πραγματοποιήθηκαν. 

Ο συμβεβλημένος ιατρός θα εισέρχεται ξανά στο σύστημα με τα στοιχεία διαπίστευσής του και θα εντοπίζει ηλεκτρονικά το voucher.

Η εξόφληση των παρόχων θα γίνεται με βάση τις δαπάνες που καταχωρήθηκαν.

Δ.Κ. IATRONET

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου