Πέμπτη, 30 Μαΐου 2013

ΠΕΕΒΙ: ΣΤΑΣΗ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝΑγαπητοί συνάδελφοι

1) Όσον αφορά τα λεγόμενα «ποιοτικά κριτήρια» και την αυτοαξιολόγηση του ΕΟΠΥΥ, είμαστε σε επαφή με τους Ιατρικούς συλλόγους (οι οποίοι είναι αντίθετοι με την κίνηση αυτή), προκειμένου να τηρήσουμε κοινή στάση.

Ήδη ο ΙΣΠ έβγαλε ανακοίνωση (Πατήστε ΕΔΩ), ενώ η ομοσπονδία είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του ΙΣΑ την Δευτέρα 27-5-13 προκειμένου να συντονιστούν οι ενέργειές μας.

Και ο ΙΣΠάτρας έβγαλε ανάλογη ανακοίνωση (Πατήστε ΕΔΩ)

Προς το παρόν ΜΗ σπεύσετε να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο, αφού ούτως ή άλλως το μέλλον σας φαίνεται ήδη προδιαγεγραμμένο απο τον ΕΟΠΥΥ. Αναμείνατε τις κατευθυντήριες ανακοινώσεις των Ιατρικών σας συλλόγων και των Επαγγελματικών σωματείων.

2) Σχετικά με τα ερωτήματα που υποβάλλαμε στον ΕΟΠΥΥ (Πατήστε ΕΔΩ) για διαδικαστικά θέματα αποπληρωμής των ληξιπροθέσμων οφειλών, πήραμε τις παρακάτω απαντήσεις (Πατήστε ΕΔΩ). Σε γενικές γραμμές 1) αναγνωρίζει ότι οι Υπεύθυνες δηλώσεις αφορούν τα εκδιδόμενα τιμολόγια και επομένως καλόν είναι να συμπεριλάβετε σ' αυτές και την πρόταση«η παραίτηση απο τα ενδικα μέσα αφορά τα τιμολόγια που θα εξοφληθούν» και 2) οι Βιοπαθολόγοι υπάγονται στην εκπτωτική κατηγορία «εργαστήρια» και όχι «γιατροί» όπως θεωρούν μεμονωμένοι υπάλληλοι.

Καλόν είναι δε, να τυπώσετε αυτό το απαντητικό έγγραφο του ΕΟΠΥΥ και να το έχετε μαζί σας, για παν ενδεχόμενο στις συναλλαγές σας.

3) Πληροφοριακά σας ενημερώνουμε ότι τα τιμολόγια του ΟΠΑΔ και του ΤΑΥΤΕΚΩ θα κοβονται στα στοιχεία του ΕΟΠΥΥ, ενώ των υπολοίπων Ταμείων στα δικά τους στοιχεία.

Για την ενημέρωση

Σπύρος Κραμποβίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου