Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Δύσκολο να θέσει ο Βορίδης θέμα για αύξηση των δημοσίων δαπανών Υγείας στην τρόικα

Από Βασίλη Βενιζέλο - YGEIA360.GR

Μπορεί η συνάντηση μεταξύ του υπουργού Υγείας Μάκη Βορίδη και του γενικού γραμματέα Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη με τους επικεφαλής της αντιπροσωπείας της τρόικας να κύλησε την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου σε πολύ καλό κλίμα και να είχε διερευνητικό χαρακτήρα, αλλά η επιμονή των επικεφαλής της τρόικας σε λεπτομερείς διευκρινίσεις σχετικά με την εξέλιξη των δεικτών στις δημόσιες δαπάνες Υγείας αναδεικνύει ένα δεδομένο το οποίο φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση τον Μάκη Βορίδη.

Συγκεκριμένα, το γεγονός ότι οι επικεφαλής της αντιπροσωπείας της τρόικας δείχνουν να επιμένουν στην απαρέγκλιτη τήρηση των συμπεφωνημένων για τις δημόσιες δαπάνες Υγείας για το 2014, καθώς και η διαφαινόμενη επιμονή τους στο πλαφόν για την δημόσια εξωνοσοκομειακή φαρμακευτική δαπάνη για το 2015 στα 2 δισ. ευρώ, καθιστούν ιδιαιτέρως δύσκολο, εάν όχι αδύνατον, ο Μάκης Βορίδης να βρεθεί σε επόμενη συνάντηση σε σχετικά ευνοϊκή θέση προκειμένου να θέσει το επαναλαμβανόμενο δημοσίως αίτημά του για αύξηση των δημοσίων δαπανών Υγείας για το 2015.

2 σχόλια:

  1. δυσκολοτερο ειναι να τα βαλλη μετην εσωτερικη τροικα πλαφον και κοφτες που ειναι 1η οκτωβριου το claw back μενει ομως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. να βαλουμε ενα χερακι βοηθειας, κριμα τον βλεπω πολυ προβληματισμενο.ΒΡΕ ΔΕΝ ΚΟΥΡΕΥΕΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΗΝ ΠΩ ΤΙΠΟΤΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ,ΕΧΕΤΕ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑΧΑ ΜΟΥ ΔΗΘΕΝ ΤΟΥΣ ΠΗΡΕ Ο ΠΟΝΟΣ.ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΟΛΑ ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ-ΞΕΡΩ ΤΙ ΛΕΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή