Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Ο Βορίδης θα ανακοινώσει το πόρισμα για τις υπερβάσεις των ιδιωτικών κλινικών



Πόρισμα σύμφωνα με το οποίο ένα 15% περίπου των ιδιωτικών Κλινικών έχουν πραγματοποιήσει υπερβάσεις σε νοσηλεία με αποτέλεσμα να ζημιωθεί ο ΕΟΠΥΥ αναμένεται να δώσει σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο υπουργός Υγείας κ. Μάκης Βορίδης.

Πρόκειται φυσικά για ένα πολύ μικρό δείγμα σχολιάζουν εκπρόσωποι της αγοράς των ιδιωτικών κλινικών, ενώ είναι χαρακτηριστικό, ότι οι εν λόγω κλινικές που βρίσκονται στο κόκκινο, είναι εγκατεστημένες στο κέντρο της Αθήνας.

Ανεξάρτητα πάντως εάν οι κλινικές αυτές, είναι 10, 15 ή περισσότερες, ή και καμία, το θέμα θα πρέπει να εκτονωθεί με κάθε τρόπο, αφού η ένταση μεταξύ ΕΟΠΥΥ και κλάδου Κλινικών με αφορμή την υπόθεση αυτή, είναι μεγάλη. Είναι χαρακτηριστικό, ότι πρώτος ο ΕΟΠΥΥ μίλησε για υπερβαση 130 εκατ. ευρώ από την πλευρά των ιδιωτικών κλινικών, για να αναλάβει μία σκληρή απάντηση από τον κλάδο, «ας βγει να μιλήσει ανοικτά και επώνυμα και να μην καταστρέφει με αοριστίες ο Οργανισμός, έναν ολόκληρο κλάδο».

Στην συνέχεια, στις 22 Σεπτεμβρίου, με μία προσεκτική απάντηση η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ τοποθετήθηκε στο θέμα των καταγγελιών των Ιδιωτικών Κλινικών, επιχειρώντας να σβήσει την φωτιά που είχε λάβει διαστάσεις, σημειώνοντας, ότι «πόρισμα ελέγχου δεν έχει εκδοθεί ακόμη» και ότι «τα δημοσιευθέντα για τα 130 εκατομμύρια ευρώ που υποτίθεται έχουν υπερχρεώσει οι ιδιωτικές κλινικές του ΕΟΠΥΥ δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα και φυσικά δεν εκπορεύονται από τον Οργανισμό».

Ο ΕΟΠΥΥ στην ανακοίνωσή του, ανέφερε, ότι «η ολοκλήρωση του κλινικού και οικονομικού ελέγχου των απαιτήσεων των παρόχων υγείας από τον ΕΟΠΥΥ για το 2013, εντός των προκαθορισμένων ημερομηνιών, βρίσκεται σε υψηλή προτεραιότητα για το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ».
Ο κλινικός και οικονομικός έλεγχος, σύμφωνα με τον Οργανισμό, «είναι μείζονες υποχρεώσεις της χώρας, τις οποίες ο ΕΟΠΥΥ υπηρετεί με προσήλωση. Αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι θα αγνοηθούν κριτήρια και κυρίως η νομιμότητα και οι κανόνες. Τα δημοσιευθέντα για τα 130 εκατομμύρια ευρώ που υποτίθεται έχουν υπερχρεώσει οι ιδιωτικές κλινικές του ΕΟΠΥΥ δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα και φυσικά δεν εκπορεύονται από τον Οργανισμό.

Πρέπει να διευκρινιστεί ότι τα 130 εκατομμύρια είναι οι απαιτήσεις των ιδιωτικών κλινικών που αντιστοιχούν στο στατιστικό δείγμα του ελέγχου, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου των ελεγκτικών εταιρειών, από ένα σύνολο 430 εκατομμυρίων ευρώ, σχολιάζει η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου