Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Εκλογές ΙΣΑ: Πρώτος με απώλειες Πατούλης! Ακολουθούν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΙΚΗ-ΙΣΑ! Όλο το παρασκήνιο


Πρώτος το νήμα των εκλογών στον Ιατρικό Σϋλλογο της Αθήνας κόβει ο νυν πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης αλλά με πολύ χαμηλότερο ποσοστό σε σχέση με τις περασμένες εκλογές. Δείτε τα αποτελεσματα στα 24 από τα 28 εκλογικά τμήματα.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου - IATROPEDIA

Πρώτος στην ψηφοφορία για την αναδειξη του νέου ΔΣ του ΙΣΑ αναδείχθηκε ο νυν πρόεδρος Γιώργος Πατούλης παρότι το ποσοστό που έλαβε με βάση τα αποτελέσματα από τα 24 από τα συνολικά 28 εκλογικά τμήματα, είναι συρρικνωμένο σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές. 

Ενδεικτικά η παράταξη του Γ.Πατούλη εμφανίζεται να καταλαμβάνει ποσοστό 35,28% και πιθανώς 6 έδρες. να σημειωθεί ότι στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση είχε κερδίσει 50,5%. Και είναι η πρώτη φορά που η ΝΔ χάνει την αυτοδυναμία στις εκλογές του Ιατρικού ΣΥλλόγου της Αθήνας μετά από 30 χρόνια.

Μετά την παράταξη Πατούλη ακολουθεί η παράταξη που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ (Αγωνιστικό Μέτωπο Γιατρών) με ποσοστό 14,97% και 3 έδρες. Αμέσως μετά η ΝΙΚΗ-ΙΣΑ με επικεφαλής τον Γιώργο Ελευθερίου και ποσοστό 12,4% και 2 έδρες από τις συνολικά 17 που υπάρχουν στο ΔΣ του ΙΣΑ. 

Τις υπόλοιπες έδρες θα τις μοιραστούν εκείνες οι παρατάξεις που θα πάρουν τις περισσότερες ψήφους (από μία). Μία έδρα φαίνεται να κερδίζει και το Κίνημα Νέων Γιατρών (ΚΙΝΙ) ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι έδρα διεκδικεί ακόμη και η παράταξη της Χρυσής Αυγής χωρίς ωστόσο να είναι ακόμη σαφές αν την κερδίζει. 

Πάντως από νωρίς το πρωί στο ποδηλατοδρόμιο του Ολυμπιακού Σταδίου όπου διεξαγόταν η εκλογική διαδικασία είχαν συγκεντρωθεί εκατοντάδες γιατροί. Άλλωστε το ποσοστό συμμετοχής ήταν εξαιρετικά αυξημένο αφού ενώ πριν τρία χρόνια είχαν ψηφίσει 5500 γιατροί αυτή τη φορά στις κάλπες προσήλθαν 8500.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου