Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Ένωση Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας : Οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής δεν είναι αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ 
ΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ 
ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Χαρ.Τρικούπη 12 & Καρνεάδου 1 Ηλιούπολη
Τηλ.: 210-9924980-9959181
Fax: 210-9916854
email: elestria3@gmail.com 

ΑΘΗΝΑ 10/10/2014

ΘΕΜΑ: Οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής δεν είναι αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης

Με λύπη μας πληροφορηθήκαμε δημοσίευμα σε ιστοσελίδα, όπου γίνεται με αρνητικά σχόλια αναφορά στην έκδοση του λευκώματος για το «Υγειονομικό στους Βαλκανικούς Πολέμους» και την εκδήλωση που έγινε στο Πολεμικό Μουσείο στα πλαίσια των 100 χρόνων από τους Βαλκανικούς Πολέμους. Την εκδήλωση αυτή έκανε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών για να τιμηθούν οι Υγειονομικοί και μέσα στα πλαίσια αυτά τιμήθηκε και η Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ), στο πρόσωπο του αρχηγού της Σχολής, για την προσφορά της στο Έθνος, παρουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης, του κοινοβουλίου, του ΠΙΣ, εκπροσώπων της στρατιωτικής ηγεσίας, και πανεπιστημιακών διδασκάλων.

Στις δύσκολες στιγμές που ζούμε, τέτοιες εκδηλώσεις δημιουργούν αίσθημα ανάτασης του Έθνους και δημιουργούν αισιοδοξία στον κόσμο που διδάσκεται από τους αγώνες και την προσφορά των προγόνων του.

Θα πρέπει να συγχαρούμε τον ΙΣΑ και το Διοικητικό Συμβούλιο του για την πρωτοβουλία του να τιμήσει τους Υγειονομικούς, ιατρούς, νοσηλευτές και νοσηλεύτριες που με αυτοθυσία υπηρέτησαν την πατρίδα και έπεσαν για αυτή. Ως ο πρώτος επιστημονικός σύλλογος της χώρας έπραξε το καθήκον του, ως εκπρόσωπος των απογόνων των τότε ιατρών που υπηρέτησαν των πατρίδα, που με τους Βαλκανικούς Πολέμους διπλασιάστηκε σε έκταση, και μας δίνει παράδειγμα τι μπορούμε να πετύχουμε και τώρα αν παλέψουμε με ομόνοια , αφού οι τότε νικηφόροι αγώνες έγιναν λίγα χρόνια μετά την καταστροφή του 1897 μέσα από τις θυσίες του Ελληνικού Λαού.

Τέτοιου είδους εκδηλώσεις καλό θα είναι να μένουν μακριά από πολιτικές αντιπαραθέσεις και να μην γίνονται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης και να ενθυμούμεθα ότι οι εφιάλτες μένουν πάντα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Μετά τιμής

O Πρόεδρος          Ο Γραμματέας

Φ.Ν.Πατσουράκος Πλακιώτης Ανάργυρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου