Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Με νόμο στη...φόρα όλα τα "δωράκια" στους γιατρούς από φαρμακευτικές! Τι είπε ο Βορίδης



''Θα νομοθετήσουμε την υποχρεωτική δημοσιοποίηση των παροχών σε γιατρούς'' δήλωσε σήμερα ο υπουργός υγείας Μάκης Βορίδης κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος. (ΣΦΕΕ)

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου - IATROPEDIA

Στη...φόρα θα βγαίνουν πια όλες οι παροχές και τα "δωράκια" σε γιατρούς από τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις καθώς ο ίδιος ο ΣΦΕΕ στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού προγράμματος προχωρά στην εφαρμογή κώδικα δημοσιοποίησης. 

Σύμφωνα με τον νέο κώδικα τον οποίο ο υπουργός υγείας Μάκης Βορίδης θα στηρίξει με ειδική νομοθέτηση οποιαδήποτε παροχή από εταιρεία σε γιατρό θα πρέπει να αναρτάται σε ειδική ιστοσελίδα. 

"Χωρίς να ενοχοποιούμε τις σχέσεις των δυο πλευρών , θα πρέπει μα σβήσουμε κάθε σκοτεινό σημείο και να είναι όλα διαφανή και προσβάσιμα " δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός υγείας.

Ο κώδικας θα αρχίσει να εφαρμόζεται από την 1η Ιανουαρίου του 2015 οπότε τη χρονιά αυτή θα αρχίσει η συγκέντρωση όλων των στοιχείων τα οποία και θα βγούνε στον "αέρα" το 2016.

Τα στοιχεία που θα δημοσιοποιούνται είναι ονοματεπώνυμο γιατρού και Α.Φ.Μ. καθώς και ύψος και είδος αμοιβής

2 σχόλια:

  1. Για τα "δωρακια" που κανει Ο Κος Υπουργος σε δεκαδες "Συνεργατες¨" του , μεσω των "μαιμου" υπερωριων , ("Συνεργεια υπερωριακης απασχολησης..",τα λεμε τωρα..), στο Γραφειο του στο Υπουργειο Υγειας , εχει να μας πει τιποτα..
    Οχι δηλαδη αλλα να μην κουναει το δακτυλο στους "σπαταλους" Ιατρους και Φαρμακοποιους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή