Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Εκλογές ΙΣΑ: Η αγωνία στο ζενίθ για το αποτέλεσμα & η έντονη πρώτη εκλογική ημέρα



Στο ζενίθ βρίσκεται πλέον η αγωνία των γιατρών δεύτερη ημέρα της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη εκπροσώπων στους Συλλόγους τους.
Η συμμετοχή - παρά το γεγονός ότι πολλοί γιατροί δεν είναι ταμειακώς εντάξει και άρα θα απέχουν συνειδητά- ήταν μεγάλη χθες πρώτη ημέρα των εκλογών, με περίπου 4.200 άτομα να έχουν ψηφίσει σε σύνολο 18.900 ατόμων.

Να σημειωθεί, ότι στις τελευταίες εκλογές πριν τρία χρόνια, είχαν ψηφίσει 5.500 περίπου γιατροί.

Η χθεσινή ημέρα πάντως, δεν ξεκίνησε με καλούς οιωνούς, αφού νωρίς το πρωί, σημειώθηκε εμπλοκή, η οποία ευτυχώς αποκαταστάθηκε μετά από δύο ώρες. Ειδικότερα, υπήρξε ένα τυπογραφικό λάθος σε ψηφοδέλτιο της ΔΗΜΑΡ με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να δημιουργηθεί σοβαρό ζήτημα στην εκλογική διαδικασία, ωστόσο διορθώθηκε και μετά τις 11.30 το πρωί, τα πράγματα κύλησαν ομαλά.

Ήταν φυσικά το τελευταίο πράγμα που ήθελαν οι γιατροί, αφού οι εφετεινές εκλογές είναι πράγματι ιδιαίτερα έντονες και πολωμένες θα λέγαμε. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι πρν από τρία χρόνια τα πάντα ήταν διαφορετικά, καθώς η δημόσια υγεία και όσοι την υπηρετούν αλλά και οι ασθενείς, έχουν γευτεί την πικρία των μνημονιακών πολιτικών είναι και το γεγονός, ότι ακόμη και η Ν. Δημοκρατία στους κόλπους των γιατρών είναι διασπασμένη. Αρκεί να πούμε, ότι στις εκλογές αυτές των γιατρών, με την Ν. Δημοκρατία κατέρχονται όχι ένα ή δύο, αλλά πέντε ψηφοδέλτια, πράγμα που καταδεικνύει ξεκάθαρα, την ένταση που κυριαρχεί στον ιατρικό κόσμο για τις κυβερνητικές πολιτικές.

Από την άλλη πλευρά, ο ΣΥΡΙΖΑ (ο οποίος στηρίζει το Αγωνιστικό Μέτωπο των Γιατρών) με την δυναμική που έχει ήδη στην κοινωνία και η οποία αποτυπώθηκε στις Ευρωεκλογές τον περασμένο Μάιο, εκτιμά ότι θα είναι νικητής σε αυτές τις εκλογές. Σε κάθε περίπτωση, θα έχουν ενδιαφέρον οι συσχετισμοί, οι συνεργασίες και οι ισορροπίες που θα προκύψουν.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας κ. Γιώργος Πατούλης- επικεφαλής της παράταξης ΔΗΚΙ – ΙΣΑ η οποία στις προηγούμενες εκλογές είχε λάβει το 50,7% των ψήφων- παρά τις σειρήνες που μιλούν για τσαλάκωμα της Νέας Δημοκρατίας εμφανίζεται αισιόδοξος και δεν φαίνεται να κάμπτεται από τις προβλέψεις.

Αναφέρει ειδικότερα στο on Med:
«Η χθεσινή αθρόα συμμετοχή δείχνει την συσπείρωση του ιατρικού σώματος και το γεγονός ότι ο αγώνας που έδωσε ο ΙΣΑ, θα συνεχιστεί με την ίδια ένταση και όλοι μαζί ενωμένοι θα δώσουμε την μάχη ενάντια στις πολιτικές που απειλούν την επαγγελματική επιβίωση και αξιοπρέπεια του γιατρού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου