Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Βορίδης για Έμπολα στην Ευρώπη! Τι ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή



IATROPEDIA

Τα μέτρα αλλά και τους ελέγχους που θα πρέπει να εφαρμοστούν στην Ευρώπη για να αποτραπεί η διάδοση του θανατηφόρου ιού Έμπολα συζήτησαν λεπτομερώς οι υπουργοί Υγείας της Ε.Ε. Τι ζήτησε ο Βορίδης

Χωρίς θερμικές κάμερες στα αεροδρόμια αλλά με ελέγχους σε όλα τα σημεία εισόδου μεταναστών θα θωρακιστεί η χώρα μας απέναντι στον Έμπολα. 

Όπως προκύπτει από τη συντονιστική Συνάντηση των Υπουργών Υγείας που έγινε στις Βρυξέλλες, κάθε χώρα θα λάβει ξεχωριστά μέτρα εστιασμένη πάντα στο να αποτραπεί η είσοδος του ιού στα εδάφη της. 

Ο Έλληνας υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης κατά τη συνάντηση όλων των Ευρωπαίων υπουργών υγείας τάχθηκε υπέρ της ενημέρωσης, της ανταλλαγής πληροφοριών και της δημιουργίας βάσης δεδομένων.

Προχώρησε περαιτέρω στο πρόβλημα του ελέγχου των λιμένων και λοιπών πυλών εισόδου της χώρας από θάλασσα. Ως πρώτο μέτρο αποφασίστηκε η πρόσληψη 30 υγειονομικών που θα μεταβούν στα Κέντρα Πρώτης Υποδοχής μεταναστών, όπως και η εκπαίδευση των σωμάτων ασφαλείας και των στρατιωτικών. Ο κ. Βορίδης ζήτησε από την Ε. Επιτροπή οικονομική ή άλλου είδους ενίσχυση, θέση που υποστήριξαν Κύπρος και Ιταλία.

Πάντως άλλες χώρες δεν αποκλείεται να λάβουν πολύ πιο αυστηρά μέτρα όπως εξονυχιστικό έλεγχο σε όλα τα αεροδρόμιο σε όλους τους επιβάτες ακόμη και με θερμικές κάμερες όπως είχε γίνει και στο μεγάλο κύμα της γρίπης το 2008 και το 2009. Η χώρα μας πάντως επέλεξε να μην τις αξιοποιήσει καθώς οι αρμόδιοι απεφάνθησαν πως δεν είναι απαραίτητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου