Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

ΕΕΚΕ: ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΝΑΓΡΑΦΗΣ ΔΙΑΓΝΩΣTIΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

ΑΘΗΝΑ 16/10/2014

ΘΕΜΑ: ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΝΑΓΡΑΦΗΣ ΔΙΑΓΝΩΣTIΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Μετά τις επανειλημμένες ανακοινώσεις στελεχών του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ για τις οδηγίες αναγραφής εξετάσεων που εκδόθηκαν από τον ΕΟΠΥΥ στις 18/8/2014, η Ένωσή μας έχει επισημάνει ότι ουδεμία σχέση έχουν αυτά τα οποία ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Υγείας με αυτά που η ίδια δια μέσου του ΠΙΣ είχε καταθέσει τον Μάιο του 2014 στο Υπουργείο Υγείας για την εφαρμογή τους από τον ΕΟΠΥΥ, μετά και την διαβεβαίωση της τότε ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας.

Κατόπιν των ανωτέρω και επειδή δεν έχει διευκρινιστεί από φορείς της πολιτείας το ανωτέρω θέμα, η Ένωσή μας κοινοποιεί την τότε πρότασή της, η οποία είναι μία αρχική μορφή αναγραφής ιατρικών εξετάσεων για βασικές παθήσεις που όπως αναφέρετε θα συμπληρωθεί εν συνεχεία.


Οι οδηγίες αυτές αναγραφής εξετάσεων εκπονήθηκαν μετά και την συνεργασία των ομάδων εργασίας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και φυσικά θα συμπληρωθούν με την εκπόνηση των διαγνωστικών πρωτοκόλλων εκ μέρους της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας.

Ο οποιοσδήποτε λοιπόν έλεγχος συνταγογράφησης εκ μέρους του ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να γίνει βάσει αυτών των οδηγιών τις οποίες έχει αποδεχθεί το Υπουργείο.

Η Ένωσή μας θα παρακολουθεί την πορεία οποιονδήποτε αλλαγών με γνώμονα το συμφέρον της Υγείας των πολιτών και της ιατρικής δεοντολογίας.

Μετά τιμής

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ          Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Φ.Ν. Πατσουράκος  Δημόπουλος Βασίλειος


Συνημμένα σας αποστέλλουμε την από 29/5/2014 επιστολή μας για τις οδηγίες αναγραφής διαγνωστικών εξετάσεων

1 σχόλιο:

  1. ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΕΡΩΤΗΣΗ.ΟΤΑΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟ ΔΙΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΑΡΔΙΟ ΑΛΓΟΣ Η ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΗ ΔΥΣΦΟΡΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΡΙΠΛΕΞ ΚΑΡΔΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΙΟΥΣΗΣ ΑΟΡΤΗΣ;ΓΙΑΤΙ Η ΔΙΑΤΑΣΗ ΑΟΡΤΗΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΤΑΣΗ.ΚΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ,ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΚΑΤΙ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ.ΑΥΤΟ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή