Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016

Ηπατίτιδα Α: Τρία νέα κρούσματα σε προσφυγόπουλα - Το ΚΕΕΛΠΝΟ εμβολιάζει όλα τα παιδιάΚαλπάζει στα Κέντρα προσφύγων η Ηπατίτιδα Α, παρά το γεγονός, ότι οι επικεφαλής του ΚΕΕΛΠΝΟ δεν εκτιμούν ότι πρόκειται για επιδημική κατάσταση και συνιστούν ψυχραιμία. Παρόλα αυτά, τρία νέα κρούσματα ηπατίτιδας Α εντοπίστηκαν σε προσφυγόπουλα στο πρώην στρατόπεδο Πετροπουλάκη και νυν Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στην περιοχή της Φιλιππιάδας. 

Onmed.gr

Για τον λόγο αυτόν, οι αρμόδιοι φορείς αποφάσισαν την αναστολή της φοίτησης των παιδιών στα σχολεία της Φιλιππιάδας. Εξάλλου από την 6η ΥΠΕ έχει ενημερωθεί και το υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να αποστείλει οδηγίες σχετικά με την έναρξη του απογευματινού ωραρίου στο σχολείο για τα παιδιά των προσφύγων που φιλοξενούνται στη Φιλιππιάδα.
Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η 6η Υγειονομική Περιφέρεια, τις τελευταίες ημέρες διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Άρτας τρία ύποπτα περιστατικά από το Κέντρο Φιλοξενίας και διαπιστώθηκε ότι οφείλονται σε προσβολή από τον ιό της ηπατίτιδας Α.

Η 6η Υγειονομική Περιφέρεια ενημέρωσε άμεσα το ΚΕΕΛΠΝΟ και τη Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας Ηπείρου. Ειδικότερα στην ανακοίνωση υπογραμμίζονται τα εξής:

«Παρά το ό,τι ο αριθμός των κρουσμάτων δεν είναι τέτοιος που να χαρακτηρίζει κίνδυνο ενδεχομένου επιδημικού φαινομένου, σύμφωνα με τις οδηγίες που ισχύουν διεθνώς, το ΚΕΕΛΠΝΟ δρομολόγησε τη διαδικασία εμβολιασμού όλων των παιδιών του Κέντρου έως την ηλικία των 15 ετών. Με τον εμβολιασμό αυτό αποφεύγονται πιθανά, νέα σποραδικά κρούσματα της Ηπατίτιδας Α».

Η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ, κάνει συστάσεις για τα μέτρα υγιεινής που θα πρέπει να λαμβάνονται προς αποφυγή μετάδοσης του ιού. Όπως σημειώνεται, απαιτείται καλός καθαρισμός των χεριών μετά τη χρήση τουαλέτας, καθώς και πριν τη λήψη τροφής. Για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων απαιτείται μόνον ο καθαρισμός των κοινόχρηστων τουαλετών μετά το πέρας των μαθημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου