Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

«Κυνήγι» ΕΟΦ κατά των παράλληλων εξαγωγών


Δράση για τον έλεγχο των παράλληλων εξαγωγών και τον περιορισμό των ελλείψεων αναλαμβάνει ο ΕΟΦ, όπως προέκυψε από ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Οργανισμού.

Συγκεκριμένα, οι επικεφαλής του ΕΟΦ ζήτησαν από όλους τους εμπλεκόμενους συγκεκριμένα στοιχεία που αφορούν εξαγωγικές δραστηριότητες και αλλαγή του τρόπου διάθεσης των φαρμακευτικών σκευασμάτων που παρουσιάζουν ελλείψεις.

Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν η πρόεδρος, Κ. Αντωνίου, η α’ αντιπρόεδρος, Δ. Μακριδάκη και ο β’ αντιπρόεδρος Η. Γιαννόγλου, καθώς και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, εκπρόσωποι φαρμακαποθηκών και φαρμακευτικών εταιριών, κατέστη σαφής η πρόθεση των επικεφαλής του ΕΟΦ να περιορίσουν τις ελλείψεις.

Μάλιστα, η κ. Αντωνίου φέρεται να προειδοποίησε πως σύντομα θα γίνουν γνωστά ονόματα όσων έχουν εμπλακεί σε παράλληλες εξαγωγές και θα επιβληθούν ποινές, προειδοποιώντας φαρμακαποθήκες, εταιρείες , ακόμη και φαρμακεία που μπορεί να εμπλέκονται σε τέτοιες πρακτικές. Σύμφωνα, δε, με τον ΠΦΣ, η πρόεδρος του ΕΟΦ, ανέφερε πως ο Οργανισμός έχει στοιχεία με τα οποία αποδεικνύεται πως υπάρχουν φαρμακαποθήκες που αποκλειστικά και μόνο εξάγουν φάρμακα χωρίς άλλη οικονομική δραστηριότητα στο εσωτερικό. Η Κ. Αντωνίου φέρεται να προειδοποίησε, άλλωστε, πως πλέον ο ΕΟΦ έχει τη δυνατότητα να ελέγχει τις ποσότητες που εισάγονται αλλά και διατίθενται στην ελληνική αγορά.

Πάντως, οι επικεφαλής του ΕΟΦ πρόκειται να πραγματοποιήσουν και άλλες ανάλογες συναντήσεις, και με περισσότερες φαρμακευτικές εταιρείες προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των παράλληλων εξαγωγών, νόμιμων και παράνομων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου