Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016

Να αυξηθεί ο εμβολιασμός των επαγγελματιών υγείας - Σωτήριο το εμβόλιο: Ημερίδα ΚΕΕΛΠΝΟΤην επιστημονική θέση ότι «Κάθε χρόνο η γρίπη προκαλεί σοβαρή νόσο και θάνατο και το εμβόλιο, που συνιστάται για τα άτομα με επιβαρυντικούς παράγοντες, μπορεί να είναι σωτήριο» και πως είναι ανάγκη να εμβολιαστούν οι επαγγελματίες υγείας, διατράνωσαν εκπρόσωποι του υπουργείου Υγείας, επιστήμονες και λοιμωξιολόγοι, στην ημερίδα για τη γρίπη που πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 24 Νοεμβρίου, από το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. στο αμφιθέατρο του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ.

Onmed.gr

Κεντρικό θέμα της ημερίδας ήταν «Ο αντιγριπικός εμβολιασμός των επαγγελματιών υγείας και η διαχείριση περιστατικών γρίπης σε χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας».

Την ημερίδα χαιρέτησαν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας, κ. Ιωάννης Μπασκόζος, ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., αν. καθηγητής χειρουργικής κ. Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, η Υποδιοικήτρια της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), κ. Χρυσάνθη Κισκήρα και ο Υποδιοικητής της 2ης ΥΠΕ, κ.Γεώργιος Αντύπας. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε στρογγυλή τράπεζα με θέμα: «Η γρίπη σήμερα – η ευθύνη των υγειονομικών απέναντι στο κοινωνικό σύνολο» με συντονιστές της εκδήλωσης τον κ. Ανδρέα Μεντή, ερευνητή Α’ ιατρό Βιοπαθολόγο – Κλινικό Μικροβιολόγο και Υπεύθυνο του Εθν. Εργαστηρίου Αναφοράς Γρίπης Νοτίου Ελλάδος καθώς και τον κ. Απόστολο Αρμαγανίδη καθηγητή Πνευμονολογίας – Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ και Διευθυντή της Β’ Πανεπιστημιακής Κλινικής Εντατικής Θεραπείας, ΠΓΝ ΑΤΤΙΚΟ.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας τονίστηκε η ανάγκη συμβολής των ΥΠΕ στην προσπάθεια να αυξηθεί το ποσοστό του εμβολιασμού των επαγγελματιών υγείας,παρουσιάστηκαν τα επιδημιολογικά δεδομένα, τα μέτρα ελέγχου της διασποράς της νόσου στην κοινότητα και στο νοσοκομείο, το πώς διαγιγνώσκεται η γρίπη, πώς γίνεται η διαχείριση των βαρέως πασχόντων και των ευπαθών ομάδων ενώ τέλος, παρουσιάστηκαν οι μύθοι και οι αλήθειες τόσο για το εμβόλιο της γρίπης όσο και τη νόσο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου