Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Στο κόκκινο” το Ενδοκρινολογικό στο ΓΝ Νίκαιας


“Σήμα κινδύνου” εκπέμπει το Ενδοκρινολογικό τμήμα στο Νοσοκομείο Νίκαιας, το οποίο εξυπηρετεί καθημερινά δεκάδες κόσμου στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία, παρακολουθεί χρόνια περιστατικά, καλύπτει ενδοκρινολογικά περιστατικά που νοσηλεύονται σε άλλες κλινικές του νοσοκομείου.

Το αμέσως επόμενο διάστημα αποχωρεί ο Διευθυντής γιατρός, λόγω συνταξιοδότησης και στις 25 Νοεμβρίου απολύεται και η μία εκ των 2 επικουρικών γιατρών που υπηρετούν στο τμήμα, καθώς λήγει η σύμβασή της. Έτσι, το τμήμα βρίσκεται αντιμέτωπο με το ενδεχόμενο διακοπής της λειτουργίας του.

“Οι ελλείψεις προσωπικού θα χειροτερέψουν λόγω της σταδιακής απόλυσης των επικουρικών γιατρών που οι συμβάσεις τους λήγουν το επόμενο διάστημα” τονίζει η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Γιατρών (ΔΗΠΑΚ), που κάνει τη σχετική καταγγελία.

Πράγματι, η τεράστια καθυστέρηση που σημειώνεται στην ολοκλήρωση των μόνιμων προσλήψεων που έχει εξαγγείλει το Υπουργείο Υγείας, έχει ως αποτέλεσμα το σύνολο των δημόσιων δομών υγείας να βασίζει εν πολλοίς τη λειτουργία του στο επικουρικό προσωπικό. Η άρνηση, ωστόσο, της Αριστοτέλους να ανανεώσει τη θητεία όλων των επικουρικών γιατρών χωρίς όρους και προϋποθέσεις – όπως εύλογα ζητάει το κίνημα των υγειονομικών – στην πράξη προκαλεί “έμφραγμα” στο σύστημα.

“Το παράδειγμα της ενδοκρινολογικής κλινικής, αν και είναι χαρακτηριστικό, σίγουρα δεν είναι το μοναδικό. Παρόμοια έλλειψη προσωπικού αντιμετωπίζουν και άλλες κλινικές και τμήματα του νοσοκομείου όπως οι Παθολογικές κλινικές, η Αιμοδοσία, τα Εργαστήρια” προειδοποιεί σχετικά η ΔΗΠΑΚ, και καλεί στη στάση εργασίας (12-2) που έχει προκηρύξει για τις 25 Νοεμβρίου η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου