Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

Πυρ ομαδόν αντιπολίτευσης κατά του Υπουργού Υγείας


Αποτέλεσμα εικόνας για βουλη των ελληνων

Virus

Τα «πυρά» του συνόλου του αντιπολιτευόμενου κόσμου συνάντησε η κυβερνητική πρόταση για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών και οδοντιάτρων, η συζήτηση για την οποία ξεκίνησε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, όπου κατατέθηκε με διαδικασίες fast-track.

Αν και οι βουλευτές της αντιπολίτευσης επισήμαναν ότι δεν δίνεται χρόνος στους φορείς να εξετάσουν το νομοσχέδιο, η κυβερνητική πλειοψηφία ενέκρινε η διαδικασία του επείγοντος.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο περαιτέρω καθυστέρησης για την ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας, καθώς η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί απέναντι στη Κομισιόν, προκειμένου να μην επιβληθεί το πρόστιμο ύψους 150 εκ. ευρώ, το οποίο έχει επιδικαστεί στην Ελλάδα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο το 2015. Ισχυρίστηκε, παράλληλα, πως η διαβούλευση με τους γιατρούς υπήρξε εκτεταμένη πριν από την κατάθεση του νομοσχεδίου και κατά συνέπεια έχουν ληφθεί υπόψη ορισμένες από τις προτάσεις τους.

Συμπληρώνοντας την προαναφερόμενη επιχειρηματολογία, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας υποστήριξε ότι με τη συμφωνία που έγινε με το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και την Κομισιόν, η Ελλάδα θα αποφύγει το πρόστιμο «που θα ακύρωνε μεγάλο μέρος της αύξησης των κονδυλίων για την Υγεία».

Για τον εισηγητή της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Βλάση ο χειρισμός της ζητήματος προδίδει την ανικανότητα της κυβέρνηση. «Ενάμιση χρόνο καθυστέρησε να φέρει το νομοσχέδιο και προσπαθεί μέσα σε δυο μέρες να αλλάξει, χωρίς διαβούλευση, σοβαρότατα ζητήματα που αφορούν την αξιολόγηση και την επιλογή γιατρών» ανέφερε σχετικά.

Για καθαρή επιχείρηση αιφνιδιασμού της Βουλής και των γιατρών του ΕΣΥ, μίλησε από την πλευρά του ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Κώστας Μπαργιώτας. «Κανείς δεν θα καταδικάσει τη χώρα αν το νομοσχέδιο πάρει ΦΕΚ την επόμενη εβδομάδα» πρόσθεσε.

Κατά τον ειδικό αγορητή του ΚΚΕ, Γιώργο Λαμπρούλη, η κυβέρνηση επιχειρεί να νομοθετήσει χρησιμοποιώντας με μία απαράδεκτη μεθόδευση, η οποία συνδέεται με τον πυρήνα του νομοσχεδίου.

Αρνητικός με τη διαδικασία του επείγοντος εμφανίστηκε και ο ειδικός αγορητής της Χρυσής Αυγής, Γιάνης Αϊβατίδης.

«Δεν μπορούμε να νομοθετούμε με τη πλάτη στον τοίχο, ευτελίζεται η νομοθετική διαδικασία» τόνισε από την πλευρά του ο ειδικός αγορητής του Ποταμιού. Γιώργος Μαυρωτάς.

Αντίθετα ο εισηγητής των ΑΝΕΛ, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, τάχθηκε υπέρ της διαδικασίας του επείγοντος, τονίζοντας ότι για πρώτη φορά γίνεται προσπάθεια να μπει τάξη σε ένα δημόσιο σύστημα υγείας που είχε εγκαταλειφθεί.

Το απόγευμα έχουν κληθεί να καταθέσουν τις απόψεις τους αρμόδιοι φορείς, ενώ η συζήτηση και ψήφισή του από την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων θα ολοκληρωθεί πιθανόν αύριο Τετάρτη.

Πηγή: amna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου