Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Πόσοι Γενικοί Γιατροί και Παθολόγοι κατέθεσαν αίτηση στον ΕΟΠΥΥ για σύμβαση σε όλη τη χώρα! Όλες οι τελευταίες πληροφορίες

Παρασκευή 2 Φεβρουάριος 2018

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Με το σταγονόμετρο οι αιτήσεις Γενικών Γιατρών και Παθολόγων στον ΕΟΠΥΥ

Αν και αρχικά οι Γενικοί Γιατροί είχαν επιδείξει καλή θέληση, περιμένοντας τα αντίστοιχα από το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ για τις νέες συμβάσεις, οι πολυπόθητες αλλαγές δεν ήρθαν, με αποτέλεσμα και οι δύο ειδικότητες των γιατρών να γυρίσουν την πλάτη στον Οργανισμό.

Δεν είναι τυχαίο ότι δόθηκε άρον άρον νέα προθεσμία μαζί με μικροαλλαγές στις συμβάσεις. Διαβάστε ΕΔΩ τις αλλαγές: «ΕΟΠΥΥ: Νέα παράταση στις αιτήσεις για τις συμβάσεις των γιατρών!»

Γι αυτό άλλωστε δεν δημοσιοποιήθηκαν και οι αιτήσεις που κατατέθηκαν από το σύνολο των γιατρών.
Πάντως σύμφωνα με τις καταγραφές της Ελληνικής Ένωσης Γενικής Ιατρικής, οι αιτήσεις των Γενικών Γιατρών και των Παθολόγων δεν εξπέρασαν το 40% από τις θέσεις που προσφέρθηκαν στις συγκεκριμένες ειδικότητες.

Συγκεκριμένα ο ΕΟΠΥΥ ζητά 2.152 Γενικούς Γιατρούς και Παθολόγους, αλλά σύμφωνα με τη Ένωση κατατέθηκαν περίπου 850.

Να σημειωθεί ότι ο Οργανισμός προσδοκά επίσης στην κάλυψη και 677 θέσεων Παιδιάτρων.

Οι Γενικοί Γιατροί πάντως ευελπιστούσαν σε διορθωτικές κινήσεις για τις συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ, μετά και τις επαφές που είχαν στο υπουργείο Υγείας, αλλά τελικά δεν έγιναν ποτέ. Δείτε ΕΔΩ όλο το ρεπορτάζ: «Ναι μεν αλλά από τους Γενικούς Γιατρούς για τις νέες συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ! Όλες οι διευκρινίσεις για αμοιβές- ωράρια»

Προς ώρας πάντως όλες οι πληροφορίες του HealthReport.gr συντείνουν πως μεγάλες διαφορές στις αμοιβές δεν αναμένεται να σημειωθούν έστω κι αν ο αριθμός των γιατρών για την κάλυψη των αναγκών δε συμπληρωθεί ποτέ.

14 σχόλια:

  1. 850 για περιεργεια. Σιγα μη δεχθουνε να δουλεψουν με αυτους τους ορους και πληρωμη. Ουτε το ενα τριτο απο αυτους δεν θα κανει το ιατρειο του πρωην ΙΚΑ. Αλλα απο περιεργεια βρε παιδια εσεις που τελικα θα γινεται οικογενειακοι ιατροι του δημοσιου και δε περιμενετε λιγακι να γινεται ιδιωτες οικογενειακοι γιατροι τι της ζηλεψατε της συμβασης. Πεντε ασθενεις δεν εχετε τη μερα να μπαινουν στο ιατρειο σας να πληρωνεστε 100 ευρο και να βγαζετε περισσοτερα και με συνθηκες αξιοπρεπους εργασιας και για σας και για τους ασθενεις σας. Κριμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΟΤΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΗ !!!!!!!! ΑΛΛΑ ΠΡΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΕΙΜΑΙ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ ΑΠΟ 1/11/2011 ΕΚΤΟΣ ΕΟΠΥΥ ΚΑΙ 2-3 ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ ΜΕ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΩΝ 10 ΕΥΡΩ ΚΑΘΩΣ ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΕΧΩ 3 ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ 2-3 ΜΗΝΕΣ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΛΟΙΜΩΞΗ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ !!!!!!!!! ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΔΕΝ ΜΕ ΛΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟ ΙΑΤΡΟ !!!!!! ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΩ ΟΤΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ !!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετσι λοιπόν νομίζεις ότι θα υπογράψεις και θα λυθεί το πρόβλημα .Φίλτατε με αυτή τη δουλειά που παρουσιάζεις έτσι κι αλλοιως έχεις κλείσει διοτι καθαρά έχεις 1000 το μήνα .Και πολύ πιο γρήγορα αν κάνεις σύμβαση διότι απλά θα πρέπει να πληρώνεις φορολογικές υποχρεώσεις και του χρόνου .Καλή τύχη σου εύχομαι ολόψυχα , αλλά για εμένα η άλλαξε περιοχή η άλλαξε χώρα η σε τελική πήγαινε στα ΤΟΜΥ- λιγότερο εξευτελιστικά είναι .Απλά να ξέρεις ότι με τέτοιο σύστημα υγείας - που δεν έχει καμία σχέση με παρόμοια του εξωτερικού - πάντα θα δουλεύουν οι ιδιώτες!

      Διαγραφή
  3. Είμαι στους 850 πάτησ το κουμπί και μετά δεν μπορούσα να το ακυρώσω.Μη σχολιάσετε τη βλακεία μου να δείξω διάθεση σύμβασης , με το που υπέβαλλα η απόφασή μου ήταν να μη στείλω χαρτιά και ω του θαύματος η χαρά μου τεράστια η ηρεμία μου θαυμαστή. Αφαιρέστε με από τους 850. Συνάδελφε των 11:35 στο γράφω για βοήθεια. Έχεις δίκιο για πολλά αλλά όλοι ιδιωτικά με τιμή μίνιμουμ καθορισμένη από τον ΠΙΣ νομίζω θα μας έλυνε το πρόβλημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΕΝΙΑΙΑ ΣΤΑΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ.
    ΑΥΤΟΙ 850 ΑΠΛΑ ΤΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΘΑΡΡΟΣ (ΚΑΙ ΘΡΑΣΟΣ) ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αυτοι οι 850 απλα θα παρουν το δεκαρικο μαυρα οπως κανουν και τωρα

      Διαγραφή
    2. Όχι φίλε 7.44 .10ρικο δεν παίζει όταν έχεις υποχρεώσει κάποιον να γραφτει σε εσένα τάζοντας τζάμπα .Λες να γινόταν και να φωνάζαμε ; Αυτοί οι 850 ( που θα βγουν τελικά πολύ λιγότεροι και το ξέρει και το ΥΥΚΑ αυτό ,εδώ ψάχνουμε να τους βρούμε και εμεις ) αν υπογράψουν θα καταφέρουν 1.να είναι καταπτιστοι από τους συναδέλφους τους 2. Να μαζέψουν ο,τι τζαμπατζη κυκλοφορεί με δικά τους έξοδα και να τον παρακαλάμε για φιλοδώρημα σαν γκαρσονια 3.Να τελειώσουν την ιατρική τους καριέρα εδώ και να εκπαιδευτούν για γραμματείς 4.Μετα από 3 χρόνια να είναι στον αέρα και ιατρικά κατεστραμμένοι.Δεν περιμένω βέβαια να τα κατανοήσεις εσύ αυτά ( εδώ έχουμε πρόβλημα σε άλλα βασικά ) αλλά τα γράφω για τους κανονικούς νέους γιατρούς .

      Διαγραφή
  5. ΔΩΣΤΕ ΤΟΥΣ 200 ΕΥΡΟΥΛΑΚΙΑ ΑΚΟΜΑ ΔΗΛΑΔΗ 0,9 ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ ΚΑΙ ΘΑ ΠΟΔΟΠΑΤΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΕΙΣΟΔΟΥ. ΒΑΖΩ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΟΣΟ ΘΕΛΕΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δηλαδη φιλε 11.35 βγαζεις ακοπα ενα πεντακοσαρικο που ο Ξανθοαχρηστος τωρα θα σε βαλει να δουλευεις σαν σκλαβος για να......του το δωσεις! 1600€ μεικτα......400€ ενοικιο.....1200....450€ ΕΦΚΑ.....750€.....ρευμα/κοινοχρστα/τηλ με ιντερνετ/λειτουργικα 300€.....450€......γραμματεας ,γιατι αποκλειεται με αυτους τους ορους να τα βγαλεις περα μονος ......Τι ακριβως σκεφτεσαι συναδελφε? Ο κοπος ,η φασαρια και το να μην μπορεις να παρεις.....αδεια απο το ιατρειο σου (!!!)σου μενει !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φιλε των 11:35 σκεψου το ξανα πριν δεχθεις την ατιμωτικη συμβαση γιατι σε λιγο δε θα υπαρχουν συμβεβλημενοι και ετσι ολοι θα κινηθουμε στο ιδιο πλαισιο . Εκτος και αν δεν εμπιστευεσαι τις δυναμεις σου και την ιατρικη σου ικανοτητα γιατι αυτο πιστευω πλεον για αυτους που υπογραφουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πώς γίνεται να ξεγραφτει κάποιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορείς να ακυρώσεις την αίτηση. Το ωραίο είναι ότι στο νούμερο αυτό μαλλον υπολογίζουν και όσες είναι ήδη ακυρωμένες.

      Διαγραφή