Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Τα μαζεύει ο ΕΟΠΥΥ μετά το σάλο για τις κομμένες ακτινοθεραπείες στους καρκινοπαθείς! Νέα απόφαση

Τετάρτη 14 Φεβρουάριος 2018

Γράφει: Μαρία Γλένη 

Άρον άρον μάζεψε την απόφαση του ο ΕΟΠΥΥ να μην αποζημιώνει ακτινοθεραπείες που δεν έχουν έγκριση του ΚΕΣΥ!

Πίσω ολοταχώς έκανε ο ΕΟΠΥΥ μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η αιφνιδιαστική απόφασή του να κόψει την αποζημίωση για τις ακτινοθεραπείες, που δεν έχουν πάρει προηγουμένως έγκριση από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας(ΚΕΣΥ).


Από νωρίς το πρωί έντονη αναστάτωση προκλήθηκε στους δεκάδες συμπολίτες μας καρκινοπαθείς, οι οποίοι από ότι φαίνεται, δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο τις πολύμηνες ουρές για να υποβληθούν σε ακτινοθεραπεία αλλά και τα γραφειοκρατικά γρανάζια που βάζει ο ΕΟΠΥΥ. Δείτε ΕΔΩ τι είχε καταγγείλει για τις ατελείωτες αναμονές για ακτινοθεραπείες ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας και τι είχε απαντήσει η Διοίκηση του Αγίου Σάββα: «Διοικητής Αγ.Σάββα: Μόνο 3 μήνες αναμονή για ακτινοθεραπεία! Τι υποστηρίζουν οι γιατροί»

Συγκεκριμένα ο Οργανισμός με εντολή του προς τις Περιφερειακές Διευθύνσεις,τις καλούσε να μην δέχονται πλέον αιτήματα από ογκολογικούς ασθενείς οι οποίοι επέλεξαν να κάνουν ακτινοθεραπείες στον ιδιωτικό τομέα πριν ακόμη εκδοθεί η απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την εύλογη αντίδραση των καρκινοπαθών καθώς το ΚΕΣΥ συνεδριάζει κάθε δύο μήνες ή και περισσότερο.

Ιδού η απόφαση που έκοβε τις ακτινοθεραπείες των καρκινοπαθών!


Μετά από το σάλο, που προκλήθηκε ο ΕΟΠΥΥ αναγκάσθηκε να εκδώσει νέα απόφαση στην οποία διευκρινίζει ότι οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να υποβάλλονται στη θεραπεία πριν την έγκριση, εφόσον είναι επείγοντα περιστατικά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου