Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019

Νοσοκομείο Σάμου: Εξαρθρώθηκε παράνομο κύκλωμα γιατρών που εξέδιδε πλαστά πιστοποιητικά σε μετανάστες

Γιάννα Σουλάκη - IATROPEDIA

Προσαγωγές γιατρών και νοσηλευτών του Νοσοκομείου της Σάμου, καθώς και μεταφραστών, πραγματοποιεί από το πρωί σήμερα η Υποδιεύθυνση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδας της Ελληνικής Αστυνομίας που επιχειρεί στο νησί.

Οι γιατροί συμμετείχαν σε απάτη, στην οποία ήταν αναμεμειγμένο - σύμφωνα με πληροφορίες - το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού του νοσοκομείου Σάμου. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 10 άτομα, εκ των οποίων έξι γιατροί, δύο νοσηλευτές και δύο ιδιώτες, εκ των οποίων ο ένας μεταφραστής.

Κατηγορούνται ότι έναντι αμοιβής διευκόλυναν με πλαστές ή και ψευδείς ιατρικές γνωματεύσεις αιτούντες άσυλο να ενταχθούν σε ευάλωτες κατηγορίες και έτσι να πετύχουν τη σύντομη μετακίνησή τους από τη Σάμο στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Δηλαδή, με τις ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις που χορηγούσαν οι γιατροί έναντι - φυσικά αμοιβής - γινόταν άρση της απαγόρευσης μετακίνησης των μεταναστών, με σκοπό δήθεν να έρθουν σε μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής για να ακολουθήσουν θεραπεία ή να νοσηλευθούν. Οι μετανάστες φυσικά έφταναν στην Αττική, αλλά κάθε άλλο παρά στα Νοσοκομεία κατέληγαν…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου