Κυριακή 21 Ιουλίου 2019

Χάκαραν την ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ! Χωρίς πρόσβαση ασφαλισμένοι και πάροχοι

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
HR 

Τι κι αν είναι ο μεγαλύτερος Οργανισμός Υγείας της χώρας. Τι κι αν έχει στη διάθεσή του να διαχειριστεί πάνω από 5,5 δις ευρώ εκ των οποίων πολλά εκατομμύρια πηγαίνουν σε ηλεκτρονικά συστήματα.

Κι όμως η σελίδα του ΕΟΠΥΥ έπεσε το βράδυ του Σαββάτου για αρκετή ώρα, κόβοντας έτσι την πρόσβαση σε περίπου 10 εκατ. ασφαλισμένους και χιλιάδες παρόχους όπως γιατρούς, θεραπευτές, κλινικές, διαγνωστικά εργαστήρια κλπ.

Μάλιστα ο ΕΟΠΥΥ είναι ο φορέας που διαθέτει στα αρχεία του προσωπικά δεδομένα ασφαλισμένων, ενώ είχε μπει και σε διαμάχη με την ΗΔΙΚΑ προκειμένου όλα τα απορρήτα στοιχεία να περάσουν στον έλεγχό του. Διαβάστε ενδεικτικά ΕΔΩ: “Άγριος «πόλεμος» μεταξύ ΕΟΠΥΥ και ΗΔΙΚΑ για τα στοιχεία των ασθενών! Όλο το παρασκήνιο”

Το βράδυ του Σαββάτου όμως ο μεγαλύτερος Οργανισμός Υγείας της χώρας έμεινε χωρίς ιστοσελίδα από όπου ενημερώνονται εκτός των άλλων και όλοι οι επίσημοι φορείς για παροχές και δικαιώματα.

Πρόκειται με βάση τις πρώτες πληροφορίες του HealthReport.gr για “χακάρισμα”, που αν μη τι άλλο εξέθεσε δεόντως τον ΕΟΠΥΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου