Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019

Απάντηση Ξανθού στις εξαγγελίες Μητσοτάκη


Αποτέλεσμα εικόνας για ΞΑΝΘΟΣ

Συντάκτης: Virus

Στην αντεπίθεση πέρασε ο πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Υπουργείο Υγείας, κάνοντας λόγο για εθιμοτυπίες «χωρίς ατζέντα και, κυρίως, χωρίς επίγνωση της πραγματικότητας».

Εξαπολύοντας πυρά στον πρωθυπουργό, ο πρώην υπουργός αποκάλεσε το πρόγραμμα της ΝΔ στον τομέα της Υγείας «έκθεση ιδεών χωρίς κανένα εχέγγυο υλοποίησης».

Μάλιστα, ο κ. Ξανθός υποστήριξε ότι οι μόνες συγκεκριμένες αναφορές αφορούν τη δυνατότητα ιδιωτικών εταιρειών να έχουν ενεργό ρόλο στα δημόσια νοσοκομεία. Οι συγκεκριμένες δηλώσεις, σύμφωνα με τον κ. Ξανθό, «προκαλούν αντιδράσεις λόγω του ακραία νεοφιλελεύθερου χαρακτήρα τους», με αποτέλεσμα «ο Πρωθυπουργός αναγκάζεται να κάνει γενικόλογες δηλώσεις που απλώς τον εκθέτουν».

Σε έλλειμμα επεξεργασμένης στρατηγικής και τακτικής απέδωσε ο κ. Ξανθός τους ισχυρισμούς του πρωθυπουργού για «Υπουργείο της Απελπισίας που θα μετατραπεί σε Υπουργείο της Ελπίδας».

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν τόλμησε να μιλήσει για «καμμένη γη» ή για «διάλυση» στην Υγεία. Γιατί ξέρει καλά ότι το αφήγημα αυτό δεν πείθει κανένα» ισχυρίστηκε ο πρώην υπουργός, επικαλούμενος βελτιώσεις στο ΕΣΥ κατά την υπουργική θητεία του.

Ως παράδειγμα έφερε τη δωρεάν πρόσβαση των ανασφάλιστων στο ΕΣΥ είναι εγγυημένη, σχολιάζοντας ότι «σε αντίθεση με την περίοδο της διακυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που υπήρχε αποκλεισμός τους και «υγειονομική φτώχεια» στη χώρα».

Αποκαλώντας τον πρωθυπουργό «θιασώτη του «λιγότερου Κράτους» και της αγοράς υπηρεσιών υγείας από τον ιδιωτικό τομέα», ο κ. Ξανθός αμφισβήτησε την αξιοπιστία του κ. Μητσοτάκη σχετικά με την επίλυση των προβλημάτων του ΕΣΥ.

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό η «ποιοτική δημόσια υγεία» δεν μπορεί να επέλθει με τη νεοφιλελεύθερη μετάλλαξή του, αλλά «προϋποθέτει ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης στην ΠΦΥ και ανάπτυξη του θεσμού του οικογενειακού γιατρού, σταδιακή ενίσχυση των δημόσιων δαπανών υγείας με στόχο το 6% του ΑΕΠ όπως είχαμε παρουσιάσει στο κυβερνητικό πρόγραμμα της επόμενης 4ετίας και, πάνω απ’ όλα, μόνιμες προσλήψεις γιατρών-νοσηλευτών- λοιπού προσωπικού με βάση τον κανόνα 1:1».

Η νέα κυβερνητική πολιτική δεν προβλέπει αύξηση του ορίου δαπανών του ΕΣΥ και του ΕΟΠΥΥ λέει κουβέντα, κατά τον κ. Ξανθό, ο οποίος προβλέπει ότι «το ΕΣΥ θα επιστρέψει στη φάση της πιο δραματικής υποστελέχωσης και στη διαρκή διακινδύνευση της λειτουργίας των νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας όλης της χώρας».

1 σχόλιο:

  1. Χαχαχααχαχα! Οι παραστάσεις του θιάσου συνεχίζονται . Κοίτα ποιός μιλάει για επαφή με την πραγματικότητα ! Μετά την μεγάλη επιτυχία στο ΥΥΚΑ το έργο σας αναγνωρίστηκε όπως έπρεπε πανάχρηστοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή